Socialdemokrater kräver lag och ordning

december 16, 2005

Det var ju på tiden. Socialdemokrater kräver i en debattartikel att lag och ordning återupprättas. Det är raka rör som gäller när de norrländska socialdemokraterna fastslår att Inget land kan skryta med välfärd när medborgare är rädda för att gå ut:

De socialdemokratiska regeringarna har sedan 1960-talet låtit bli att föra fram kraftfull brottsbekämpning. Ett samhälle som skulle ha givit ­ordningsmakten och domstolsväsendet möjligheterna att ­straffa brottslingar, men även verkat preventivt för att förhindra att brott ­begås. Den frågan lämnades till högern. Resultatet av detta är att folkets förtroende för rättsapparaten snabbt har försämrats.

Ett riktigt resonemang. Borgerligheten har anklagats för att eftersträva ”en polis i varje gathörn”. Socialdemokraterna har gärna talat om sociala orsaker men ogärna om brottsbekämpning. Följden är att vi nuförtiden får vi vara glada om det åtminstone finns en polis i varje kommun.

Låt oss hoppas att (s)-toppen tar åt sig av kritiken från de egna. I annat fall finns det ett borgerligt regeringsalternativ att välja för de socialdemokrater som prioriterar brottsbekämpningen. Det vore glädjande om vi istället för Ringholms klagovisor om polisen kunde få höra lika positiva kommentarer som kan höras av den danska polisen, som lovordar den borgerliga regeringens stöd för brottsbekämpningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: