Alf om Centerpartiet och kärnkraften

januari 11, 2006

Alf Svensson (kd) skriver idag i Svenska Dagbladet att Centerpartiet borde göra upp med sina allianspartners istället för med socialisterna:

Under åtskilliga år framöver är det uppenbart att Sverige – också med hänsyn till koldioxidutsläppen – varken borde ha stängt eller bör stänga några kärnkraftverk.

Att i praktiken överlåta energipolitiken till näringslivet och kraftbolagen är pilatusfasoner. Politiker tvår sina händer och tror sig slippa det ansvar man har men inte tar.

Helt rätt. Energipolitikens fullständiga haveri blir ju fantastiskt uppenbar när invånarna i välfärdslandet Sverige får veta att om det blir kallt, mellan minus 15 till minus 20 grader, så måste man nog duscha på kvällen istället för på morgonen. Annars är risken att elen måste stängas av på vissa orter.

I Värmlands Folkblad
ger Svenska Kraftnät goda råd i elbristens spår:


Dra inte på alla element på max utan välj ut till exempelvis ett rum som värms upp före de andra. Börja inte heller med matlagning direkt elen kommer tillbaka om det inte är absolut nödvändigt. Och är det nödvändigt kan man tänka på en del detaljer, exempelvis att koka potatis på trean eller, ännu bättre, äta kall mat. – Att vänta några timmar med disk och tvätt hjälper också till.

I Nya Wermlandstidningen (ej på nätet) kunde man läsa att stängningen av Barsebäck är den främsta orsaken till elbristen.

Det känns som ett rimligt krav att regeringen bedriver en politik som gör att vi har el även på vintern. En regering som medvetet väljer att föra en politik som leder till att ett av världens nordligaste länder riskerar att få elbrist på vintern har verkligen inte uppfyllt sitt uppdrag.

Skrota kärnkraftsavvecklingen nu!

Annonser

Ett svar to “Alf om Centerpartiet och kärnkraften”

  1. edwardericks7143 Says:

    I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

    http://www.juicyfruiter.blogspot.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: