"In your face, IAEA"

januari 11, 2006

KDU tidigare ifrågasatt att fredspriset gick till IAEA, med tanke på dess minst sagt skrala track record. Så här skrev vi då:

Den senaste utvecklingen i Iran med sitt hemliga kärnvapenprogram liksom i Nordkorea har bekräftat IAEA:s tillkortakommande gällande arbetet för en säkrare värld. Det är dessutom naivt att tro att diktaturstater som tex Iran och Nordkorea skulle påverkas av att FN–organet nu fått Nobels fredspris.

Ja, tyvärr verkar inte Iran vilja hjälpa till att legimitera den norska Nobelkommitténs val av pristagare. När Teheran nu beslutat att återuppta sin kärntekniska forskning är det tvärtom att slag i ansiktet på Mohamed ElBaradei och IAEA. Cox & Forkums satirteckning från oktober förra året är fortfarande högst aktuell.

Tysklands utrikesminister talar nu om att Iran måste räkna med ”konsekvenser”, brittiske utrikesministern Jack Straw ”börjar tappa tålamodet” och Ryssland ”utrycker oro”. Endast USA nämner dagsläget säkerhetsrådet som ett alternativ.

Det börjar klarna allt mer. Om Europa och andra aktörer inte gör något finns det snart kärnvapen klara för avfyrning i Iran.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: