Den amerikanska striden om hamnarna

mars 1, 2006

Dick Erixon har under den senaste striden skrivit om hur vänstern i USA försökt använda en affärsuppgörelse med ett Dubai-baserat företag som ett vapen mot Bush. I Vänstern fördomsfull mot araber skriver Erixon:

Det har uppstått en politisk strid i USA om att ett företag från Förenade Arabemiraten har fått kontrakt att sköta godshanteringen i sex amerikanska hamnar. Demokratiska partiet rasar och anklagar presidenten för att sälja ut Amerikas säkerhet till arabiska företag som kan infiltreras av terrorister.

I Bush avvisar fördomar mot araber skriver Erixon skarpt:

Dubaiföretaget ska sköta lastning och lossning av containrar. Man varken köper hamnarna eller är anvarig för säkerheten, som naturligtvis handhas av tull och kustbevakning som överallt annars. Detta Dubaiföretag är ett av världens största på att sköta logistiken i hamnar. Man har dessutom många års erfarenhet av avtal med amerikanska flottan i Mellanöstern.

Det kan ju inte ha undgått någon att jag tar terrorism och fundamentalism på största allvar. Men det betyder givetvis inte att man ser varje muslim som terrorist. Det är så självklart att jag inte tycker att man ska behöva skriva det. Nu förstår jag att det kanske ändå är nödvändigt i vår relativistiska tid, då vänstern utan att blinka blir rasistisk om det gynnar deras ‘kamp’ emot Bush.

I en riktigt bra artikel, Don’t Dump on Dubai, på Indepundit skriver Smash att USA måste lära sig att se skillnad på Dubai och Damaskus, för att kunna vinna kriget mot terrorismen:

Regardless of how you might feel about the ports deal, please don’t dump on Dubai. They are our friends – and when you treat our friends this way, you only end up helping our enemies. If Americans can’t learn the difference between Dubai and Damascus, we don’t stand a snowball’s chance in the desert of defeating Islamic terrorism.

Det är en sorglig ironi över vänsterns kritik mot Bush i denna fråga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: