Riksmötet på Ekerö

maj 29, 2006

Helgens riksmöte på Ekerö var riktigt kul, och som vanligt otroligt utmattande. Det känns väldigt roligt att tillsammans med Ella och Martin enhälligt ha fått riksmötets förtroende att leda KDU i ytterligare ett år. Tack KDU!

Jag själv hade lagt några motioner till riksmötet. Två utav dem vann bifall (”Stöd och skydd till brottsoffer” och ”Nej till EU-skatt”) och en motion avslogs (”Ja till Nato”). När jag läser dagens tidning så blir jag väldigt glad över beslutet i frågan om EU-skatt. Några franska europaparlamentariker driver nämligen att e-mail och sms ska beskattas. Känns skönt att kunna luta sig tillbaka på ett riksmötesbeslut när denna nya variant av regleringsvansinne ska sågas. För sågas måste det.

Glädjande var också att Sara Rydefjärd m.fl. fick igenom förslaget om platt skatt. Läs Ellas pressmeddelande här (det är ord och inga visor, skulle man kunna säga). Apropå vår förbundsordförande, så är det bara att bocka och buga för hennes riksmötestal. Very good, indeed! Steven har skrivit några rader om det här.

Sammanfattningsvis så var det ett riktigt roligt riksmöte, med bra debatter och god stämning. Precis vad KDU behöver inför valrörelsen!

Annonser

Ett svar to “Riksmötet på Ekerö”

  1. Anders Olsson Says:

    Låter som ni hade kul. Synd att jag inte hade möjlighet att följa med. Och ett stort grattis till att du blev omvald.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: