On the campaign trail

september 12, 2006

Idag bär det vidare till Stockholm för debatt på Kungsholmen och i Enskede. Sedan är det tillbaka till Värmland för valspurten. Gymnasiekampanjandet avslutas på fredag i form av tre debatter på Tingvallagymnasiet, vilket nog lär gör att man är mer än lovligt utmattad på eftermiddagen.

För debatter kan ju vara ganska krävande. Inte alltid, men ibland. För Fredrik Reinfeldts del så förstår jag att det blev jobbigt att förstå vad Göran Persson menade med ”alliansens pensionärsskatt”. För inte kunde han ana att Persson i själva verket körde en luring, eftersom han avsåg alliansens skattesänkning för förvärvsarbetande ålderspensionärer.

Att motdebattören drar till med en luring kan hända på gymnasiedebatter också. Det får man helt enkelt försöka hantera genom att vara uppmärksam. Men det måste såklart finnas en gräns. Tyvärr har jag sett den gränsen passeras med jämna mellanrum. Det är tråkigt, och de stora förlorarna är de värmländska gymnasieelever som försöker bilda sig en uppfattning om vad man ska rösta på.

Lyckligtvis sker dessa övertramp bara i undantagsfall. De allra flesta jag debatterat mot har kört med schyssta metoder.

Annonser

3 svar to “On the campaign trail”

  1. Lovisa Says:

    Du ägde på Tingvalla !

  2. Charlie Weimers Says:

    Den komplimangen tackar vi för! 🙂

  3. Lovisa Says:

    Vasse =D


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: