Dolph om Sverige

oktober 25, 2006

När jag i helgen får besök av min klasskompis Ben från tiden i Washington D.C. så lär det bli en del snack om skillnaden mellan svenskar/européer och amerikaner. Det är alltid intressant att höra vad människor utifrån har att säga om vårt avlånga land, eftersom man tenderar att bli lite hemmablind.

En som levt länge utanför Sverige är Dolph Lundgren, som skriver om våra bra och dåliga egenskaper i sitt Tal till nationen:

Jag kan sakna mycket med Sverige. Jag saknar det saktmodiga lugnet hos människorna i Sverige. Det finns inte lika stor konkurrens mellan arbetande människor, ingen karriärshets och illvilja som det finns i till exempel Los Angeles. Jag saknar ordningen – i Sverige kan man fortfarande planera in tre möten med olika människor i rad och veta att samtliga dessa människor kommer att dyka upp.

…Med detta utlandsperspektiv har jag också upptäckt saker som jag inte saknar med Sverige, saker som jag här och nu kan känna är en last för landet. Jag talar om elit- föraktet, människornas ovilja att beundra kämpande människor.

Som Johan Ingerö skriver: Kanske kan Dolph blir en ny Arnold här hemma?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: