Med vårdnadsbidrag ökar valfriheten på Hammarö

februari 5, 2008

Snart är det dags att hoppa på tåget till Karlstad för att vara med på kvällens fullmäktigesammanträde. Just idag känns det extra roligt att åka, eftersom de borgerliga partierna kommer att lämna in en gemensam motion med förslag om vårdnadsbidrag för Hammarös föräldrar.  Så här kommenterar vi gruppledare frågan i det pressmeddelande som gick ut i morse: 

– Det är dags att öka inflytandet för enskilda människor på politikernas bekostnad. Vi vill bryta den politiska styrningen av enskilda familjer och skapa förutsättningar för föräldrar att välja den typ av förskola och barnomsorg som passar just deras barn. Det säger Charlie Weimers, gruppledare (kd). 

– Det finns ingen konflikt mellan satsningar på förskolan och ett införande av vårdnadsbidrag. Kommunerna är enligt lagen skyldig att erbjuda plats inom förskola eller skolbarnomsorg. Detta kommer inte att förändras, kommenterar Leif Sandberg, gruppledare (m). 

– Vi vill genomföra alliansregeringens familjepolitiska överenskommelse. Vårdnadsbidraget och jämställdhetsbonusen ger förutsättningar för såväl valfrihet och jämställdhet, vilket gör det möjligt för både män och kvinnor att kombinera ett arbetsliv med det viktiga familjelivet. Detta säger Kent Hakefelt, gruppledare (fp) i en kommentar. 

– Reformen har många vinnare, som till exempel den ensamstående föräldern och stressade småbarnsföräldrar, företag och samhälle som kommer att se mer utav människor som nu har bättre förutsättningar för att få ihop sitt livspussel, avslutar Margareta Ivarsson, gruppledare (c).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: