KDU och barnavdrag på svenskans ledarsida

februari 11, 2008

I en krönika i dagens tidning skriver Elise Claeson om triangulering, och nämner i sammanhanget KDU och vårt förslag om barnavdrag, Nygamla värderingar växer i globaliseringens spår:

Marknadsundersökningsföretaget United Minds har visat att bildning och gott föräldraskap ger hög status, och att pengar på banken gör oss friskare, mer jämställda och mer företagsamma.

Dessa nygamla värden upptäcks nu av global­triangulerande politiker, som vågar tänka utanför Sverigeboxen.

Kristdemokraternas ungdomsförbund distanserar sig från vårdnadsbidraget och föreslår ett överförbart skatteavdrag om minst 50000 kronor per barn. Ett liknande förslag har framförts av ekonomen Anne-Marie Pålsson (m).

Ute i världen anses det civiliserat att ge barnfamiljer rejäla skattelättnader. Starka familjer ger starka samhällen (och mindre stat).

Mer gemenskap och mindre stat. Så skulle en kristdemokratisk ambition för framtiden kunna formuleras, och barnavdraget handlar just om att statens omfattning faktiskt kommer att kunna minskas när familjerna är starka och kan stå på egna ben. Det är dock på sin plats att betona att vårt förslag om barnavdrag inte står i motsättning till vårdnadsbidraget. Istället handlar det om att vi i KDU vill lyfta frågan om en kristdemokratisk familjepolitik bortom vårdnadsbidraget.

Annonser

Ett svar to “KDU och barnavdrag på svenskans ledarsida”

  1. Martin Says:

    Ett sådant förslag som barnavdrag kontra barnbidrag är alldeles för kontroversiellt för att få sin tid i rampljuset.
    Det är synd.

    Jag ser detta som något värt att debattera för, var gömmer sig de (ursäkta missbruket) liberala rösterna inom Alliansen?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: