Vad är det för fel på SSU:s internkultur!?

april 14, 2008

Fredrick Federley ska anordna en kändisfest för Israel. Vad händer? En tjänsteman på SSU:s förbundskansli – Ingiberg Olafsson – spårar fullständigt ur och kallar honom för ”nazist” och bifogar en bild där Fredrick fått hitlermustasch. Man kan anta att Olafsson med bilden inte bara vill visa upp sin intellektuella briljans, utan också vill att världen utanför Sveavägen 68 ska se att han lärt sig hantera Photoshop.

Några veckor tidigare avslöjades att socialdemokraten Tomas Ring från Vingåker på en s-blogg jämfört alliansens arbetsmarknadspolitik med nazisternas arbets- och utrotningsläger.

Efter att skrivit om könsneutrala äktenskap på Politikerbloggen fick jag själv ett balanserat genmäle från två studentsossar.

Lägg därtill SSU:s regionomnbudsman som i februari hade den goda smaken att publicera en manipulierad bild på Fredrik Reinfeldt med texten ”Rösta på din pedofil”.  

Men serilst, vad har egentligen gått fel inom den unga socialdemokratins internkultur? När blev det okej att utan grund utmåla meningsmotståndare som nazister och pedofiler?

Inom den unga borgerligheten så har jag vid några tillfällen hört skämtats om att ”nej, det som SSU säger om att vi äter små barn är FAKTISKT inte sant”. Men jag börjar nästan bli övertygad om att nyblivna SSU:are faktiskt får höra att borgarna äter små barn, när de går på sina första kurser i Rörelsens regi.

Höll nästan på att glömma det; Lycka till med kändisfesten, Fredrick! Shalom Israel!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: