Uppvigling är fackets nya grepp

maj 29, 2008

Socialdemokratiska LO är igång igen. Denna gång i form av ett brev som skickats till borgerliga riksdagsledamöters grannar med budskapet att ”Din granne tänker försämra din sjukförsäkring”.

Kanske har någon LO-ombudsman varit över till USA, och där sett hur partierna riktar sin marknadsföring till individer snarare än till grupper av människor. Där finns ju helt andra möjligheter än i Sverige att kartlägga fritidsintressen, konsumtionsvanor, tidnings- och tidsskriftsprenumerationer och så vidare. Och så har man tänkt att kan jänkarna så kan vi.

Men någonstans i LO-borgen gick det fel. Istället för en smart och riktad marknadsföring så blev det obehaglig uppvigling av det hela. För reaktionerna hos mottagarna har varit starka, enligt Politikerbloggen:

– I går när brevet började dimpa ner hos mina grannar började folk ringa och tyckte att det här var väldigt obehagligt, säger Roger Tiefensee till Politikerbloggen.
– Det är LO:s sätt man reagerar mot. För dom som bor här är jag i första hand boende i bygden, i andra hand pappa och i tredje hand riksdagsledamot.

Läs hela brevet här.

För ett tag sedan körde KDU en kampanj som hette ”A Non Facking Generation”, vilket var (ett förvisso ganska skarpt och provocerande) sätt att reagera mot fackets behandling av unga småföretagare. Vi såg en koloss som inte alls tog någon hänsyn till unga människors livsdrömmar, idéer och initiativkraft. Vi såg det som vår skydlighet att reagera.

LO:s agerande gör det inte lättare att åstadkomma en dialog. Istället skapar man en polarisering som gör mig som KDU:are motiverad att återigen gå ut i kampanj för en generation fri från facklig inskränkthet.

Annonser

Ett svar to “Uppvigling är fackets nya grepp”

  1. ulrik.a.jensen Says:

    Facket slutar aldrig att förvåna…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: