Sympatisk och klarsynt Cameron inspirerar

juni 10, 2008

I ett tal inför Institute of Directors den 30 april lyfte David Cameron fram varför en ny regering i Storbritannien verkligen skulle göra skillnad i praktiken, With a Conservative Government Britain can do change. Han pekade på att Conservatives verkligen gjort sin hemläxa för att bli ett attraktivt alternativ för väljarna, och på varför Labour misslyckats inom centrala områden som sjukvård (NHS) och brottsbekämpning. En av orsakerna till Labours misslyckande är enligt Cameron deras filosofiska utgångspunkter:

De tror att det enda som spelar roll är pengar – och de tror att det enda sättet att få saker gjorda är genom statlig kontroll uppifrån och ner.

Mot denna statiska socialdemokratiska filosofi ställer han ett synsätt som bygger på tilltro till enskilda människor och naturliga gemenskaper:

Jag är trygg inför en kommande konservativ regering eftersom jag är trygg i vår filosofi. Vi tror på socialt ansvar, inte statlig kontroll. Vi tror på Storbritanniens inneboende kapacitet – på talangen och medkänslan hos individer, företag och gemenskaper. Vi menar att regeringens jobb är att stå bakom människor, inte att stå i deras väg.

Ta kriminaliteten. Det handlar inte bara om bättre polisarbete och hårdare straff, även om detta är mycket viktigt. Det handlar om föräldrar, och att de uppfostrar sina barn att veta skillnaden mellan rätt och fel… Det handlar om skolor som ingjuter ordning och reda… Det handlar om företag som tar ansvar för vad de marknadsför gentemot barn…  Och det handlar gemenskaper där grannar bryr sig om varandra och tillsammans hindrar unga människor från att hamna på fel spår.

Det här är ett värdebaserat resonemang som inspirerar! Cameron talar ett språk som är sympatiskt och ideologiskt klarsynt, och som jag verkligen hoppas att den svenska kristdemokratin låter sig inspireras av. Fältet för tydligt borgerliga resonemang om brottsbekämpning och familjens roll är fritt…

Annonser

Ett svar to “Sympatisk och klarsynt Cameron inspirerar”

  1. Aloysius Says:

    Inte ett ord om massinvandringen och isamiseringen av Storbritannien, engelsmännens största huvudbry. Vilket visar att Tories lika litet som Labour bryr sig om, än mindre litar på vanliga engelsmän. Och är ungefär lika konservativa som Centerpartiet under Maud & Federley.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: