Inget gehör för LAS-yrkande

juni 27, 2008

Gårdagens omröstning om turordningsreglerna gick tyvärr inte KDU:s väg. Det blev avslag på vårt yrkande om att 10 personer ska kunna undantas från turordningsreglerna.

Det är nästan omöjligt att få med sig rikstinget mot partistyrelsen. Men känslan av besvikelse finns ändå där. Partistyrelsen skriver att turordningsreglerna utestänger unga från arbetsmarknaden. Men jakten på skarpa förslag är fortsatt en lönnlös historia, eftersom partistyrelsen inte vågar fullfölja sitt eget resonemang.

Tanken på att en borgerlig regering skulle fortsätta att administrera turordningsreglerna efter ett eventuellt återval 2010 är deprimerande. Vill inte ens tänka tanken att kristdemokraterna skulle stoppa eventuella försök att göra något åt principen om ”sist in, först ut”…

Det är dock hoppingivande att röster höjs mot eländet, Gnosjöupproret på krigsstigen igen:

Gnosjöupproret vill att LAS, lagen om anställningsskydd ska tas bort för småföretag och ersättas med en omställningsförsäkring, samt att arbetsgivaravgifterna ska sänkas.

Stig Claesson ledaren för Gnosjöupproret skräder inte orden, trots att han själv sitter i partitoppen för kristdemokraterna.

Speciellt skarp är hans kritik mot moderaterna, statsminister Fredrik Reinfeldt, finansminister Anders Borg och arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin.

Annonser

Ett svar to “Inget gehör för LAS-yrkande”


  1. […] har tidigare försökt förmå partiet att våga reformera turordningsreglerna, men misslyckats. Min enkla slutsats på Newsmill är att Kristdemokraterna måste sluta fega om LAS för att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: