Grønns tråkiga utträde ur KrF

augusti 22, 2008

På väg till Enebakk (utanför Oslo) läser jag om Ole Henrik Grønn som jag lärt känna genom KDU:s arbete i Kristdemokratiska Unga i Norden. Efter att Ole Henrik, gruppledare för Kristelig Folkeparti (KrF) i Sarpsborg, kom ut som homosexuell i juli har partiets lokalavdelningsordförande Inger Marit Sverresen gjort ett antal uttalanden som är allt annat än kristdemokratiska. Hennes krav på att Ole Henrik inte ska få leva med en partner fick honom i förrgår att lämna partiet, trots att han fått stöd av Østfold-KrF:s stortingsledamot respektive distriktsordförande och partiledaren Dagfinn Høybråten. Sverresens krav att han skulle leva singel resten av livet för att inte få kicken blev för mycket.

I mina ögon så är det fel person som lämnar KrF. Den som borde gå ur partiet är Sverresen, ordföranden för Sarpsborg KrF. Ole Henrik är en driftig och kompetent politiker som partiet hade haft mycket glädje av, istället så skapas en debatt om huruvida man kan vara homosexuell och medlem av KrF. Sverresens uttalanden har, utöver att vara fullständigt okänsliga och oförskämda gentemot en partivän, såtillvida varit direkt skadliga för KrF. Hon kopplar ihop Grønns läggning med äktenskapsfrågan (där han följer partilinjen), och väljer därmed att bortse ifrån det faktum att äktenskapets primära roll äratt skydda barnen och främja familjebildning.

Ole Henrik kommer att fortsätta med politiken, och jag vill önska honom lycka till i arbetet i Sarpsborg och i Ungdomens Nordiska Råd.

Annonser

Ett svar to “Grønns tråkiga utträde ur KrF”

  1. Zizzi Says:

    Oj! Ja det är sannerligen fel person som avgår! usch!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: