Konventets andra dag har börjat

september 2, 2008

Innan jag for till Minneapolis fick jag höra att konventets första dag i princip var helt inställd, vilket öppnade upp för lite andra aktivititeter. Så det blev ut till Minnesota State Fair och konsert med Toby Keith. Så det blev en väldigt All-American upplevelse, med mat överallt, många cowboyhattar och countrymusik i högtalarna. Jag provade själv cheese curds på rekommendation av taxichauffören, trodde aldrig att jag skulle uppleva något som ”för mycket ost” men det här var bara… ost.

Stämningen var på topp när Toby körde den ena dängan efter den andra. Toppar var American Soldier (förmodligen många med släktingar i det militära, att döma av publikreaktionen), I Love This Bar och avslutningen med Courtesy of the Red, White & Blue och en fet fyrverkerishow.

Minnesota State Fair var en intensiv upplevelse, och jag hann aldrig gå runt och prova maten eftersom jag kom till stan bara någon timme före konserten. Men vill man uppleva trevlig stämning och något riktigt amerikanskt så är en State Fair klart att rekommendera.

Nu står klockan på 6.47, och det är snart dags att uppleva Xcel Energy Center för första gången. Orkanen Gustav verkar inte slå så hårt som många fruktade, vilket förmodligen innebär att programmet körs som planerat idag. Så ikväll blir det Palin, Giuliani och Huckabee. Palin har nog haft en stressig tid med att hanera mediacirkusen kring hennes gravida 17-åriga dotter. De politiska implikationerna av den saken är ganska förutsägbara, men inte desto mindre är det tråkigt att en sådan familjeangelägenhet görs till huvudnyhet i nationell media.

Idag blir det också mottagning med Romney, Gingrich, Coburn, DeMint och John Bolton. Återkommer med rapport om detta.

Ska även bförsöka få upp lite bilder under loppets gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: