Reclaim the streets!!!

september 23, 2008

Så sitter man efter en helg i Malmö och funderar över sakernas tillstånd. Tänker framför allt på European Social Forum, en kombination av idéverkstad (att döma av Johan Wennströms rapport ingen framgångsrik historia) och stenkasteri (där var man visst mer framgångsrik). Kanske inte så konstigt, eftersom polisen fick order om att vara ”passiva” gentemot extremvänstern, trots att dessa attackerade SEB:s kontor och gav sig på vanligt folk, Polisen frustrerad över påtvingad passivitet:

En man som träffades av glassplitter blev arg och kastade tillbaka en sten mot demonstranterna. En grupp av dessa rusade fram och började misshandla mannen. Poliserna, som stod tjugo meter därifrån, gjorde ingenting.

– Att inte få ingripa mot kriminella handlingar som sker framför ögonen på en, det strider mot varenda fiber i ens kropp, säger en fru­strerad polis till Dagens Nyheter.

– Det var ju inte bara det att demonstranterna klottrade och krossade skyltfönster. De misshandlade människor mitt framför ögonen på oss och så får vi order att inte ingripa, säger polismannen som vill vara anonym.

Polisledningen beskriver strategin som ”mycket framgångsrik”. En uppfattning som delades av ligisterna:

– Senare på natten mötte vi en del av demonstranterna som var på krogen och firade ”segern”. De var enormt sporrade av ”framgången” och ropade ”Nästa gång, då jävlar”.

Vänsterextremister sätter dagordningen på gatorna. Privatpersoner blir misshandlade för att de inte accepterar att få glassplitter över sig. Polisen står och tittar på, gråtfärdiga av frustration men förhindrade att ingripa på grund av rättstatsfrämmande direktiv uppifrån. Only in the Kingdom of Sweden.

Annonser

2 svar to “Reclaim the streets!!!”

 1. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Charlie – Så här måste det ju bli i en MaktPyramid-MaktElit-PartiPampsStyrd nationalstat – eller ?

  Har Wi demokrati – i meningen folkstyre – i mitt kära fosterland Sverige i dags dato – eller har Wi åt hållet Demon-Krati ?

  Mer i sak om vad jag menar med folkstyre här.

  Ha det… 🙂 /önskar tankefrihets-vännen Josef

 2. Vincent Simmons Says:

  Jag blir enormt arg när jag läser om sånt här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: