Debatten här hemma

oktober 13, 2008

Gårdagens partiledardebatt präglades i hög grad två haverier: finansmarknadens och oppositionens. Socialdemokraternas case för ett återinförande av förmögenhetsskatten inte direkt stärkts av den senaste tidens turbulens. En skatt som bedöms ha drivit mer än 1000 miljarder kronor ur landet är kanske inte bästa medicinen för att öka investeringar. Debatten om arbetsmarknaden var densamma som under valrörelsen: jobblinjen mot bidragslinjen. Sahlin har accepterat jobbskatteavdragets första och andra steg, men framtida skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare verkar vara en fullständig omöjlighet.

Några röster om debatten:

Lena Mellin, Oenigheten är en black om foten för Sahlin:

Om regeringen: ”visade statsmannaskap.”

Om Mona Sahlin: ”Hon har inte ett heltäckande alternativ på sin sida och hon utsätter sig för attacker från vänster också.”

Om Göran Hägglund: ”Homoäktenskapen var en mindre allvarlig splittring för det blåa laget. Hägglund gör det bra som inte sopar sitt partis åsikter under mattan. De är inte överens, och det hymlar de inte med.”

Ann-Charlotte Marteus, Världen rasar och de pratar om vårdköer:

Om (S)-ledaren: ”Mona Sahlin föreföll rätt tagen och moloken. Hon undrar nog om hon öppnade Pandoras ask när hon frångick sitt partis arroganta ”vi regerar ensamma” och gick in för en mer demokratisk modell. Men hon hade egentligen inget val. Alliansen har satt en ny standard och svenskar älskar samförstånd.”

Om regeringen: ”Regeringen, då? Ja, de håller ihop och gottas över vänsterkalabaliken. Talar om sin verktygslåda och inpräntar att de är redo att möta lågkonjunkturens allra fulaste finter.”

Annonser

Ett svar to “Debatten här hemma”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: