Svenska Kyrkans vigslar ogiltiga under 2009?

november 11, 2008

Samtidigt som fler och fler ställer sig bakom Kd:s kompromissförslag finns det de som vill att staten använder sin lagmakt för att styra över kyrkan. Helle Klein föreslår t ex att man ska tvinga de samfund som vill behålla sin vigselrätt att viga homosexuella. Om denna linje skulle vinna bifall (t ex genom att oppositionen ställer hårt mot hårt genom en egen tilläggsmotion i december) kommer Svenska Kyrkan hamna i en minst sagt intressant situation.

Thomas Bodström har nämligen hävdat att de i sin tilläggsmotion ska föreslå att könsneutrala äktenskap införas redan ifrån första januari 2009. Men Svenska Kyrkan kan inte ta ett beslut om att börja viga homosexuella förens tidigast vid kyrkomötet i oktober 2009, och de beslut som kyrkomötet tar då börjar vanligtvis gälla ifrån den 1 januari. Det betyder att om linjen Klein/Bodström går igenom kan Svenska Kyrkan inte genomföra juridiskt bindande äktenskap under 2009.

Annonser

3 svar to “Svenska Kyrkans vigslar ogiltiga under 2009?”

 1. Leif Ekstedt Says:

  Helle Klein som är präst har för sig att staten skall fatta beslut i trosfrågor. Är det inte lite östtyskland över tanken att tvinga
  kyrkan till underkastelse?

 2. Cyril Says:

  Homorörelsen har sitt ursprung i ett sovjetiskt experiment från 1920-talet. Då ville kommunistiska ledare avskaffa äktenskapet. Den sovjetiske ledaren Krilenko sade:

  ”Varför skulle staten bry sig om vilka som gifter sig med vem?…Den fria kärleken är det ultimata målet för en socialistisk stat… I denna stat kommer äktenskapet att befrias från varje plikt och den kommer att omvandlas till en absolut fri förening mellan två personer”.

  Agendan hos gaylobbyn, de radikala feministerna och hos de sekulära ateisterna har kusliga likheter med den sovjetiska modellen. Glöm inte att kyrkor attackerades, brändes ned och skövlades. Kristna människor avrättades, förvisades till gulag och sattes på sinnessjukhus för omskolning.

  Vad rör sig i Reinfeldts och Ohlys huvuden? Hur långt tänker de gå i sin iver att slakta äktenskapet på ateismens destruktiva altare?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: