KDU:are i flygdrama

november 21, 2008

simon-dash1

Förbundssekreteraren poserar glatt framför Dash-planet i Litauen

När KDU är ute och flyger händer det grejer… När jag förra året reste till Palanga i Litauen för att prata energi med baltiska kristdemokrater och konservativa slog blixten ner i planet (det var helt lugnt, eftersom planen är byggda för att utan problem klara av det), men det var dessutom i tider av krånglande Dash Q-400. Efter resan kom det ett trevligt e-post från SAS:

sas-dash-e-mail

Denna gång är det vice förbundsordförande Ebba Bush som upplevt hur härligt det kan vara att resa på vingar av stål. Hon skulle tillsammans med andra ungdomsförbundare till Bryssel på konferens, när ett av planets fönster sprack uppe i luften.

Jag har fått höra att varje partner i Star Alliance har ett plan som är märkt med just ”Star Alliance”. Det var ett sådant som störtade på flygplatsen i Madrid. Ett par månader tidigare hade jag och Ebba (på vägen till en YEPP-konferens i Porto) flugit till Madrid med Spanair i just ett sådant plan. Någon som vet om det stämmer att varje flygbolag bara har ett sådant plan? Kanske vill jag inte ens veta svaret…

Annonser

2 svar to “KDU:are i flygdrama”

  1. Marthin Says:

    Sist jag flög med ”Star Alliance” så fick planet problem att fälla ned landningsstället, det var en lagom mysig upplevelse.

  2. Insider Says:

    Nähee… inte riktigt sååå…:) Ett antal flygbolag från alla världsdelar har bildat en flygallians som kallas ”Star Alliance”. man koordinerar flygtabeller och bonussystem bla och drar ekonomiska fördelar av detta (läs; ”överlever” i en tuff bransch). ALLA plan som tillhör ett bolag i denna allians har denna logotype….så som tur är inte mer ”spoocy” än så……så ”keep flyin” fortfarande säkrare än att åka bil!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: