Fred kräver att Israel erkänns

januari 13, 2009

Jag skriver idag i Västervikstidningen om kriget mellan Israel och Hamas, Erkänn Israel. Jag för där fram uppfattningen att för att en varaktig fred snarare än en bräcklig vapenvila ska kunna åstadkommas krävs att Israels rätt att existera erkänns av ledande representanter i båda de palestinska områdena.

Annonser

3 svar to “Fred kräver att Israel erkänns”

  1. David Says:

    Vilken nonsens. Att påstå att Israel försöker undvika civila dödsfall, medan Hamas särskilt riktar in sig på civila är helt fel. Israels attacker leder till 50 ggr fler döda civila än Hamas attacker. Det är ingen slump, det är en enkel och förutsägbar följd av att attacker skickas in i civila bostadsområden. Den som påstår något annat, är antingen korkad eller en lögnare.

  2. weimers Says:

    För det första är det Hamas så är det Hamas som valt att föra krig i Gaza stad, genom att bygga och använda militär infrastruktur där. Det driver oundvikligen och tragiskt nog upp de civila dödstalen. Det är också allmänt känt att ledarskapet i Hamas ofta väljer ”känsliga” platser att operera ifrån, såsom exempelvis sjukhus. Vad kallar du de 12 qassam-raketer som Hamas avfyrat mot civila mål i Israel idag (http://twitter.com/QassamCount)? En tillfällighet att de inte träffade militära mål? Min poäng var att de avfyrar sina raketer och granater helt urskillningslöst. De skiter i om civila drabbas, eftersom de inte ger ett dyft för fred med Israel. Eller som de själva skriver i sitt manifest:

    ”There is no other solution to the Palestinian problem than Jihad (Holy war). The initiatives, proposals and international conferences is nothing but a waste of time, a lunatic undertaking.”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: