Moderaterna: De Nya Radikalfeministerna

januari 22, 2009

På rummet här i Aten noterar jag också att Moderaterna spårat ur fullständigt och öppnar upp för en tvångsdelning av föräldraförsäkringen. Sorgligt.

Stefan Attefall (kd) bemöter bra och påpekar att det är en borgerlig dygd att flytta makten från politiker till vanliga människor.

Moderaterna får gärna bli ett mitten-vänsterparti om de känner för det. Det är deras val. Men det vore ju rent av tragiskt om väljarna inte kunde erbjudas ett alternativ som stod för en principfast och övertygad borgerlig linje.

Moderaterna bidrar just nu till att flytta mittpunkten i svensk politik vänsterut. Socialdemokraterna jublar och Sverige fortsätter att vara en av världens mest vänstervridna demokratier. Det är skillnad på att vara ansvarsfullt måttfull och att stå för socialism alternativt radikalfeminism. Moderaterna kommer aldrig få ta konsekvenserna av det om väljarna inte erbjuds några trovärdiga alternativ.

Utrymmet för ett modernt och borgerligt kristdemokratiskt parti minskar ju inte direkt med moderaternas radikalfeministiska flört.

Johan Ingerö bloggar om moderaternas urspårning, Moderater föreslår feministiskt familjeförbud. Han är precis som mig riktigt sur på förslaget:

Men moderaterna ska fan i mig tvingas erkänna att det handlar om att införa ytterligare förbud i Sveriges redan så fylliga förbudsflora. Inte om någon slags ”individualisering”.

Hear, hear. Tvångsdelning heter det. Inget annat.

Annonser

7 svar to “Moderaterna: De Nya Radikalfeministerna”

 1. Micke Says:

  Jäpp, du har helt rätt! Rock on!


 2. Jag förstår att du reflexmässigt är emot att staten styr individer genom ”tvångsdelning” av föräldraförsäkringen.

  Anser du att det är ett problem att dagens föräldraförsäkring premierar att den av föräldrarna som är minst etablerad på arbetsmarknaden stannar hemma och att skillnaderna därmed, med statligt stöd, ökar mellan dem?

 3. msvensson Says:

  Bra charlie!

 4. bjorn Says:

  Väktarrådet= vetenskapligt råd

  Teori, diskurs
  Om man är insatt i diskursen. Grottmänniskorna/hårda tiderna förr i tiden (tex krigsrisk och svält mm) = styrt av elit. Även högre civilisationer= inför ju teknokrati/vetenskapligt råd (man överlever inte om inte de bästa styr)

  Världen går annars under

  Klar egenintresset= skit i vilket. Tex Sverige/Europa = man får rösta på idioterna men man har inte yttrandefrihet (USA är ju bättre). Teokrati ska bestämma vilka åsikter man ska ha och sen lägga under sig spelplanen.

  Hd dom
  Väpnade styrkorna tar över

  Sverige-Finland tar över

 5. olof den andre Says:

  statligt stöd eller icke så kommer även fortsättningsvis skillnaderna mellan kvinnor och män vara stora.

 6. Prudence Folchs Says:

  Bra med delning av föräldraförsäkringen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: