Försvaret: Av med nattmössan, alliansen!

januari 27, 2009

I Sälen fick jag intrycket att försvarspolitikerna hade vaknat till, men försvarspolitiken verkar fortsätta i samma gamla nedläggningsanda som de senaste 10 åren. Svenska Dagbladet rapporterar idag att en tredjedel av armén riskerar nedläggning och att hälften av stridsvagnarna ska bort. Räddade förband hotas på nytt, skriver tidningen vidare i en annan artikel.

Läs pressmeddelande i frågan på KDU:s hemsida.

Annonser

5 svar to “Försvaret: Av med nattmössan, alliansen!”

 1. emanuel. Says:

  Jag misstänker att man genom att minimera försvaret vill underlätta för EU att placera trupper här. För konspiratoriskt?

 2. Johan Says:

  Sveriges försvar består snart bara av ett kompani som vaktar Rosenbad. Om ens det.


 3. […] Sveriges försvar, Obama, Israel… By Johan Svenska Dagbladet rapporterar om Sveriges försvar, eller snarare brist på försvar. Den som trodde att en borgerlig regering (jag brukar lite respektlöst säga att Sverige har en “liksomborgerlig” regering) skulle innebära att Sverige fick ett starkare försvar tog tyvärr fel. Snart består väl försvaret av ett kompani som vaktar Rosenbad, om ens det. Det är inte populärt att ropa “ryssen kommer” – och än så länge har inte ryssen kommit, inte hit, men han kom till Finland. Mina farföräldrar var födda i Finland, och både min farfar och min farmorsfar satte livet på spel för att försvara sitt land. Den som önskar lära sig något om det kriget kan exempelvis se filmen Framom främsta linjen. Frågan är: vad skulle Sverige göra om ryssen (eller vem det nu månde vara) faktiskt kommer? Utbrister “hoppsan, det hade vi inte räknat med?”. Saknar svenskarna kollektivt minne? Eller är Sveriges politiker aningslösa, historielösa, naiva, ja vad? I samband med tredje rikets expansion påstod ju Per Albin Hansson lögnaktigt (och därtill nöd och tvungen) att “Sveriges beredskap är god” – även då hade försvaret skurits ned – det behövdes ju inte. Heder åt Mikael Odenberg som tog sin hatt och gick! Kdu:s förbundsordförande Charlie Weimers skriver några ord om försvarspolitiken här. […]

 4. weimers Says:

  Det handlar nog snarare om att regeringen helt enkelt inte anser att försvaret är viktigt. Det är inget att prioritera. Ger inga valsegrar. När någon representant för något annat departement än det som Sten Tolgfors chefar över säger att man är beredd att effektivisera till förmån för ett FöD så kan jag ta tillbaka mina spekulationer.


 5. […] Försvaret: Av med nattmössan, alliansen! […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: