Pajaskonster från Karlstads vänstermajoritet

januari 27, 2009

Efter valet 2006 lovade majoriteten (s+v+mp) i Karlstad att folkomröstning skulle äga rum. I vilken fråga hade man ingen aning om, men folkomrösta skulle Karlstadsborna få göra.

Nu är jag inte emot folkröstningar som sådant, men någon gräns får det vara. Folkomröstningsinstrumentet finns i Sverige till för att hantera större frågor som partierna har svårt att hantera. I kommunerna har det bl.a. folkomröstats om kärnavfallsförvaring på en del ställen. På andra om utbyggnad av vattenkraft.

Men i Karlstad ska man tydligen rösta om skattesatserna. Eller förresten, det är ju en rådgivande folkomröstning, så om det går majoriteten emot kan de fullständigt strunta i det ändå. Vänsterpartiet ville rösta om det skulle vara 40 eller 50 km/h i innerstan, men det är tydligen Länsstyrelsen som avgör det, oavsett vad folket tycker. Så den idén sågades från kollegorna i majoriteten.

På bloggen för Allians för Karlstad skriver gruppledaren Peter Kullgren (kd) om parodin, Sluta dravla om folkomröstning:

Problemet är att man inte skrivit i plattformen vad karlstadsborna ska rösta om.

Här utbryter kaoset. Ingen vet något om något. Ska vi rösta om skatten, hastigheter, väg grus eller bassänglängd? Pinsamt.

Annonser

Ett svar to “Pajaskonster från Karlstads vänstermajoritet”


  1. […] och inte ska använda folkomröstningar till att bestämma om det ena eller andra, som t.ex. hastighetsgränser eller skattenivåer. Men eftersom sammanslagning är en fråga som inte är kopplad till partitillhörigheten så finns […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: