Hägglund om bananrepubliken Sverige

januari 30, 2009

Göran Hägglund har nu äntrat scenen på Conventum i Örebro. Han talar om 90-talet lågkonjunktur, då en del under sommaren 1994 sade att Sverige alltmer började likna en bananrepublik: En skenande statsskuld, ett tropiskt klimat och ett fotbollslag i världsklass.

Idag har vi knappast ett fotbollslag i världsklass, eller ett tropiskt klimat för den delen. Men om oppositionens ekonomiska politik blir verklighet kan vi vara säkra på att statsskulden kommer att skena, inledde Hägglund sitt tal.

Annonser

Ett svar to “Hägglund om bananrepubliken Sverige”

  1. Magnus Says:

    🙂 Han är fyndig…! Frågan är om det räcker med fyndighet och om han ska köra stenhårt avståndstagande mot sådana som Sacredeus eller inte? Nu är SD och KD nästan jämnstora, men KD har lika säkert som befogat större förtroendekapital och därmed på den grunden potential (att sen SD med invandrarfrågan har en annan sorts delvis befogad potential är en annan sak; iofs anser jag att andra partier borde acceptera lägre invandring, främst från muslimska länder).

    I en kvällstidning såg jag att Marcus Birro (iofs ointressant!) menade att KD bör värja sig mot högern (i ett övermaga och förment försök att locka KD ur alliansen). Många anser tvärtom att KD även bör låta mer konservativa röster höras.

    Jag har nog ansett det senare, men vet inte.

    F ö ett bra DN Debatt-inlägg av Göran! Applåd. Att man ska tvinga stänga en gammal reaktor (eller gammalt kärnkraftverk) innan ett nytt tas i bruk, som väl ett ”tak” måste innebära var dock lite rigitt, om man säger… Nu är i alla fall bollen i energifrågan moderaternas. Tre slår ju den fjärde enligt Reinfeldt, så det är nu bara att vänta och se. (Dessvärre är Nya Flummoderaterna inre mycket att lita på.)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: