Långsiktig energiförsörjning mot fromma förhoppningar

februari 2, 2009

”Då står plötsligt valet mellan en regering, som har en politik som garanterar långsiktig elförsörjning, mot en opposition, vars energipolitik består av lika delar ideologiska besvärjelser och fromma förhoppningar.”

Ledarsidan på SvD skriver klockrent om kärnkraften, Valet mellan parti och energi.

Annonser

2 svar to “Långsiktig energiförsörjning mot fromma förhoppningar”

  1. Leo Vidgren Says:

    Konstaterar att Hägglund, KD kastat in en granat i de rödgrönas värmestuga. De fyra industriförbundens och berörda kommunernas debattartikel i frågan har laddat för turbulens och på sikt (s)-reträtt i energifrågan. När det finansiella stålbadet på allvar drabbar basindustrin – välfärdens stöttepelare – kan det bli ett jordskred i opinionen. Sahlin lever farligt.

  2. Stig Tybrand Says:

    Det är lite konstigt att opinionen svänger så när det gäller kärnkraft. Vid folkomröstningen om kärnkraft ville nästan alla avveckla den, och det blev socialdemokraterna som vann för att man föreslog en avveckling med förnuft och en satsning på förnybara energikällor. Att det sedan inte blev varken det ena eller det andra är ju en helt annan sak. De stora olyckorna i USA och Tjernobyl blev vändpunkten den gången.
    Nu har det inte hänt så mycket på den fronten, frånsett några allvarliga tillbud bl.a. i Sverige, men de har inte noterats så mycket i massmedia. Frånsett de som av goda skäl fortfarande är motståndare till kärnkraft verkar de flesta ta chansen att det inte inträffar någon ny kärnsmälta under deras livstid. De som så småningom tvingas ta hand om allt kärnavfall är kanske inte ens födda nu och har ingen rösträtt.
    Måste det till ett skräckscenarie för att för att åter byta åsikt?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: