Bo Pellnäs recenserar ungdomsförbunden

februari 6, 2009

I en sammanfatting av Folk och Försvars konferens i Sälen skriver försvarsdebattören och översten Bo Pellnäs om debatten mellan ungdomsförbunden som ägde rum, Allt är inte som det brukar vara:

Ungdomsförbundens representanter gjorde utomordentligt väl ifrån sig. SSU:s ordförande Jytte Guteland var påläst. KDU:s ordförande Charlie Weimers var inte bara kunnig utan också en stark personlighet. För ett parti på fyraprocentsgränsen borde han bli en stor tillgång.

Ung Vänsters Ida Gabrielsson talade väl och förvånade med vad jag uppfattade som ett mått av försvarsvilja. Niklas Wykman i MUF hävdade att vi äldre inte förstår det som nu händer bland ungdomar runt om i världen. ”Snart skulle inga överhuvudtaget kunna tänka sig att kriga mot sina vänner på Facebook”, hävdade han trosvisst. Det lät förvånansvärt likt de uttalanden som socialister gjorde före 1914, strax innan det förödande krig som då bröt ut. ”Arbetare skulle aldrig kunna förmås att gå i krig mot varandra”, sades det då. Men om detta kan man nog inte läsa på Facebook. 

Bara att tacka för berömmet! 🙂

Debatten i Sälen blev bra (om än lite för kort), inte minst eftersom den visade på skillnaderna mellan ungdomsförbunden i synen på försvaret. Det var kul och tacksamt att kunna ta debatten utifrån det försvars- och säkerhetspolitiska handlingsprogrammet som KDU nyligen antog på förbundsrådet i Linköping.

Annonser

Ett svar to “Bo Pellnäs recenserar ungdomsförbunden”

  1. Martinsson Says:

    På vilket skönt sätt Pellnäs verkligen desarmerar wykman. Och vad gäller själva facebook-uttalandet: Är det verkligen sant? I sådana fall är det ett uttlande som kan gå till historien.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: