Magdalena Graaf är en tuff förälder

februari 13, 2009

cimg0636

Efter att bytt i Alvesta, drygt en timme försenad på grund av en fastfrusen växel är det dags för SJ:s tidning Kupé, som intervjuar Magdalena Graaf. De kommer bl.a. in på föräldrarollen:

– Jag tycker dessutom att vi är alldeles för flata, ungdomar har ingen respekt för vuxna. I England är vuxna auktoriteter, här är det bara ”gubbjävel” och ”kärringsjävel”.

Men Magdalena är en av dem som säger ifrån. När hon fick reda på att en av hennes söner varit med och mobbat ett annat barn på skolan för att han inte hade rätt märken på kläderna, tog hon med honom till stormarknaden och köpte en ny garderob.

– Han var alldeles förtvivlad och sa att han skulle bli mobbad för kläderna.

Förutom den generella tonen (som om alla ungdomar saknade respekt för vuxna) och bilden av engelska ungdomar (som knappast känns helt realistisk om man stött på fulla 30-åriga engelska turister vid Medelhavet) så har hon en hel del vettigt att säga. Bestraffningen för mobbningen var verkligen mitt i prick.

Annonser

Ett svar to “Magdalena Graaf är en tuff förälder”


  1. Unga har ingen respekt för att vuxna inte kräver att bli respekterade. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur få ”vuxna” som faktiskt tar ett vuxet ansvar för sig själva och de sina.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: