Sverige-Israel: Flytta DC-tennisen från Malmö

februari 18, 2009

Sverige-Israel borde spelas inför publik! När vänstermajoriteten i Malmö kommuns fritidsnämnd nekar tusentals skånska tennisälskare att se Davis Cup-tennisen borde frågan gå till någon annan. När polisen säger sig kunna garantera säkerheten är frågan om det angivna skälet – säkerheten – är hela sanningen.

För den skamliga anti-israeliska attityden visar sig med all önskvärd tydlighet när fritidsnämndens vice ordförande Carlos Gonzales Ramos (v) att det är en ”moralisk fråga” att låta DC-tennisen spelas utan publik. Att låta enskilda politikers inställning gentemot ett helt land få förgifta idrotten borde vara främmande för Sverige.

Om det är en seriös oro för våld som ligger till grund för fritidsnämndens beslut, så är det inte bara en kapitulation inför bråkmakare. Det är med bakgrund på kommunens sponsorskap inför det relativt stökiga European Social Forum (ESF) en fantastiskt inkonsekvent hållning av Malmö kommun.

Istället för att helt sonika förneka den tennisintresserade publiken en DC-match borde Malmö kommun ta sitt ansvar och se till att matchen flyttas till en kommun med en politisk majoritet som inte viker sig för hot om våld.

Läs mer:

Sydsvenskan: Match utan publik
Sydsvenskan: Upplagt för massprotester
Svenska Dagbladet: Arnesen: Ett respektlöst beslut

Annonser

6 svar to “Sverige-Israel: Flytta DC-tennisen från Malmö”


 1. […] Fürth, Ilya Meyer, Charlie Weimers, Manodemokrati, Lars Ewald Lenka, Rickard Wendel, Mina […]

 2. Simon Floer Says:

  Helt rätt! Ställ de ansvariga politikerna till svars!


 3. […] 2, 3, Dick Erixon, Gudmundson, 2, Johan Ingerö, Al Hamatzav, Aqurette, Mina tankar, 2, 3, 4, 5, 6, Charlie Weimers, Rickard Wendel, Jag vet, Ilya Meyer, 2, Nyhetsskribent, IiS, MH Boccara, I Gilboas svala skugga, […]

 4. Ässet Says:

  En utmärkt lösning av fritidsnämnden. Israel måste givetvis få för sig hur impopulär den israeliska militärens massaker i Gaza är internationellt. Detta är ett sätt.

 5. Gamet Says:

  Ässet, jag undrar om du och alla andra i den skrikande anti-israeliska pöbeln protesterade när Sverige skickade sin olympiska trupp till Kina? När Sverige spelade ishockey mot Ryssland senast? Nähä, inte det? Varför singlar ni ut den judiska staten? Varför denna dubbelmoral?

 6. hanna Says:

  jag har inga ord, skäms över mitt land och dess okunskap i sakfrågan. min ända önskan nu är att israel avbryter spelen åker hem och talar öppet om för världen vart sverige är påväg. det gör så ont i hjärtat!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: