MP skickar notan till Hammaröborna

maj 28, 2009

Miljöpartiet på Hammarö föreslår en skattehöjning på 50 öre. Skälet till detta är att kommunen ser ut att få in mindre skattepengar än beräknat.

Vikande skatteprognoser är ett faktum i alla kommuner. Likväl är det långtifrån alla som väljer att höja skatten. Många väljer att slimma organisationen och satsa på kärnverksamheten.

Jag hoppas att majoriteten snabbt förkastar MP-förslaget, och istället gör klart att det nu är kärnverksamheten som gäller, att ledningsorganisationen ska trimmas och att konkurrensutsättning ska prövas. Det är ett mer ansvarsfullt ledarskap än att låta notan hamna i Hammaröbornas knä i form av en skattehöjning.

Hammarö kommuns vänstermajoritet har under mandatperioden gjort flera felprioriteringar. Den i särklass största felprioriteringen är naturligtvis Lillängsberget. Satsningen på ett Skärgårdsmuseum är en annan symbol för oförmågan att fokusera på kärnverksamheter som barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Vad som borde ske istället för en skattehöjning är en genomlysning av administrationen, för att i möjligaste mån undvika uppsägning av personal på golvet. Det är också denna linje som den borgerliga oppositionen drivit i bildningsnämnden.

Kommunen måste också se över hur konkurrensutsättning av kommunala verksamheter skulle kunna öka effektiviteten och frigöra resurser till välfärdstjänsterna. Detta var förslaget från KSAU till KS, men dessvärre sätter (V) stopp för all form av förnyelse på detta område.

Annonser

2 svar to “MP skickar notan till Hammaröborna”

  1. Berit Hellholm Says:

    Ett bra inlägg Charlie och tack för sist!
    M.v.h.
    Berit


  2. Detta skattehöjandet, skattepengar ska användas med den respekt de förtjänar!

    Det spelar ingen roll hur mycket pengar man har de tar ändå slut 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: