EU-kandidaternas svar utvärderas av Erixon

maj 31, 2009

För ett tag sedan fick jag och nio andra EU-kandidater svara på tio frågor om Europa på erixon.com, och nu utvärderas svaren. Bland annat står detta:

3. Flyttcirkusen Bryssel-Strasbourg?
Alla är emot, men flertalet nöjer sig med att beklaga vansinnet. Weimers (KD) är beredd att bojkotta Strasbourg-möten och Hökmark (M) är beredd till kohandel med Frankrike för att få ändring till stånd.

4. EU:s snusförbud?
Det råder delade meningar om subsidiariteten gäller för små länder. Fjellner (M) visar hur cigarettföretag lobbar och inskränkt fria rörligheten. Weimers (KD), Sundh (JL) och Malm (FP) är för att förbudet hävs.

5. Vaxholmsmålet?
Weimers (KD) står för fri rörlighet, övriga menar att EG-domstolens utgångspunkt om att svenska villkor ska gälla är riktig. Engström (PP) har dock ingen uppfattning. (Vänsterpolitiker och Alliansregeringen ställde upp på Byggnads rätt till blockad med krav på att letterna skulle ha högre svenska löner än svenska kollektivavtalets lägstalön.)

6. Svenskledd Battlegroup 2011?
Ja, svarar Fjellner (M), Hökmark (M), Weimers (KD), Al-Sahlani (C),  Paulsen (FP) och Malm (FP). Nej, svarar von der Esch (JL) och Sundh (JL). Larsson (C) är tveksam och Engström (PP) tar inte ställning.

10. Iran eller Israel?
För fred ska i första hand Iran pressas menar Weimers (KD), Fjellner (M), Hökmark (M), Malm (FP) och Sundh (JL). Båda sidor ska pressas säger Larsson (C), Al-Sahlani (C) och Paulsen (FP). Tar inte ställning: Engström (PP) och von der Esch (JL).

Läs hela inlägget: Tio frågor om Europa – vem svarade ”rätt”?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: