Nationaldag, valdag, fotboll och tennis

juni 7, 2009

Hektisk helg. Slutspurt i europavalrörelsen, nationaldagsfirande och ett bittert avslut i form av en usel insats av blågult. Men förhoppningsvis kan det följas upp av en ny bragd av Söderling och ett bra valresultat.

Igår skrev Dick Erixon kring historiken kring nationaldagen, och i Aftonbladet tog sig Arne Reberg ”en titt på oss svenskar och våra nationella egenheter”, Jo siddu Dalom dä är Svärje!

Idag skriver Göran Hägglund på Aftonbladet Debatt om skolavslutningar i kyrkan, och varnar för att kampen mot våra kulturella traditioner kan leda till en nollkultur:

De som kritiserar skolavslutningar i kyrkorummet söker i praktiken efter minsta gemensamma nämnare. Detta i sin oro för vad folk kan tycka och tänka om det svenska kulturarvet. Men detta leder till en nollkultur i stället för ett möte mellan kulturer. Vårt kulturarv, människor av kristen, muslimsk, judisk eller annan tro, ateister och tvivlare, förtjänar större respekt än så.

Vi behöver inte fler som isolerar sig, vare sig från varandra eller från vårt kulturarv. I stället behöver vi mer av gemenskap och gemensamma värderingar. Sådant som fokuserar på att vi har så oändligt mycket mer gemensamt än vad som skiljer oss åt. Ett fokus på det faktum att det är när vi kommer samman som vi skapar trygghet i relationerna.

Bra så. Nu dags för tennis.

Annonser

Ett svar to “Nationaldag, valdag, fotboll och tennis”


  1. […] here: Nationaldag, valdag, fotboll och tennis « Charlie Weimers Post a […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: