Reclaim the Sunt Förnuft (Västra Hamnen)

juni 17, 2009

Så var det dags för vänsterextr… förlåt, vänsteraktivister, att härja loss i Malmö igen. Denna gång är det Västra Hamnen som ska intas. Gatufesten ska präglas av ”klasshat” riktat mot ”svinen” som bor i området, utlovar arrangören.

En fest som präglas av hat… Det brukar ju gå sådär. Det inser de boende, som vädjar till kommunalrådet Ilmar Reepalu att stoppa ligismen innan den hinner börja. Men inte Ilmar inte. I hans fina stad så är det fritt fram att hitta på vilka stolligheter som helst. För jag undrar vilka odds ett spelbolag skulle ge om man spelade på att festen urartar. Eftersom Malmöpolisens ledning senast det begav sig beordrade passivitet och undergivenhet inför vänsterextremisterna så har de boende bildat en grupp som kan liknas vid ett medborgargarde. Det är en tragisk utveckling, som dock är fullt logisk med bakgrund av tidigare händelser i Malmö. Uppgiften för polis och myndigheter är egentligen enkel till helgen: garantera ordningen på gatorna och se till att Malmöborna kan känna sig trygga. Hur svårt ska det egentligen vara!?

KDU-Skåne har också reagerat, och arrangerar en alternativ reclaiming av Västra Hamnen. Daniel Sturesson till Skånska Dagbladet:

Precis som aktivisterna som besöker området under kvällen har vi inte råd att bo i Västra Hamnen. Men vi har precis som alla andra förmånen att kunna komma dit och hänga vid vattnet, se ut över den vackra utsikten, äta glass och njuta av livet. Vi tänkte därför reclaima området genom att helt enkelt besöka det precis som vi brukar göra.

Bra initiativ. Det är dags att återta gatorna från stenkastarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: