Expressens (tidnings)anka

september 18, 2009

Expressen har idag försökt skapa en sensation ur igenting. Som vanligt det vill säga. Tydligen har Hollywood hemmafrun Anna Anka sagt att hon är intresserad av att svensk politik och att kristdemokraterna och moderaterna ligger närmast henne. Aha tänkte då någon journalist, då ringer vi och frågor partierna vad de tycker om saken.

Från vår partisekreterare Lennart Sjögren får de då samma svar som alla andra som frågar om medlemskap får. Delar man våra värderingar om alla människor lika värde och familjens betydelse så är man välkommen.

Han lägger därtill att hans bild av henne är att hon har velat stå upp för valfrihet och att det ska vara okej att som kvinna stanna hemma med barnen när de är små. Det är förstås ett sätt att tolka hennes artikel på Newsmill men hon skriver också andra saker i sin artikel som egentligen inte har med politik att göra och som jag personligen inte ser går ihop med de värderingar jag står för. Jag ser till exempel inte något positivt om en pappa får panik om han lämnas med sitt barn eller för den delen i att anställa illegala invandrare. Åsikten att kvinnor får skylla sig själva om deras män är otrogna tror jag inte att jag ens behöver kommenteras.

Jag tror ärligt talat inte att Sjögren har annat än möjligen skummat Ankas artikel. Det är han allt för upptagen för. Hade han läst den mer noggrannt tror jag att han hade uttryckt sig annorlunda (eller så gjorde han det men Expressen klippt bort det. Sådant är rutin när sensationsartiklar ska skrivas). Personligen hade jag väl kommenterat en fråga av den stilen ifrån Expressen ungefär på samma sätt som m-kvinnornas ordförande Magdalena Andersson.

Det riktigt tråkiga i sammanhanget är dock hur detta sidospår förtar den viktiga diskussionen om familjers rätt att själva bestämma över sin vardag och kvinnors (och mäns!) rätt själva stanna hemma med sina barn utan att behöva brännmärkas av etablissemanget.

HARO:s ordförande Madeleine Wallin skriver bra och om det verkliga livets som hemmaarbetande i Aftonbladet. Fler borde läsa och reflektera över hennes budskap.

Annonser

2 svar to “Expressens (tidnings)anka”


  1. Nyttig lektion för er, nu ser ni lite av hur oppositionen har det varje dag.

    • Mattias Says:

      Är du seriös? Det är ju väldigt sällan oppositionen kritiseras om man jämför med alliansen och SD framför allt.

      Att man kritiserar Mona Sahlin som lämnat SVK och hävdar att detta val är otroligt viktigt, och sedan drar med ”Stureplanseliten” till Mallorca på festresa tycker jag är högst begripligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: