SVT spelar ut högerspöket

oktober 1, 2009

I alla delar av världen har vänstern en och samma taktik när det börjar gå för bra för ett borgerligt parti, i Sverige kallas det vanligtvis för ”spela ut högerspöket”. I grund och botten är taktiken simpel och går ut på att på så många sätt som möjligt insinuera att det borgerliga partiet är högerextremt.

Sedan Göran Hägglund höll sitt tal i Almedalen har högerspöket frekvent spelats ut mot Kristdemokraterna. Längst gick Åsa Linderborg om hävdat att det ”är omöjligt att läsa om Weimarrepubliken utan att påminnas om Göran Hägglunds sommarutspel”. Igår fick vi se samma typ av attack återupprepas i SVT:s Aktuellt. På fullaste allvar försökte Aktuelltredaktionen hävda att Kd var likt Ny Demokrati för att företrädare för båda partierna använt fraserna ”Sunt förnuft” och ”Verklighetens folk”. Det är på ungefär samma nivå som att hävda att socialdemokrater är som stalinister för att båda grupperna pratar om arbetarklassen och att det är möjligt att bygga socialismen i ett land.

Jag tror vi kommer få se fler av dessa tramsattacker i framtiden. Det är nämligen vänsterns sista vapen. När de inte längre har några argument, när man fått det att krypa under skinnet på dem, när de är rädda. Det är då de spelar ut högerspöket.

Well, I see your conservative boogeyman and I rise you.

Annonser

2 svar to “SVT spelar ut högerspöket”

  1. Samuel Says:

    stämmer, suck…

  2. samuelbothen Says:

    Bra rutet. Blev så upprörd när jag såg inslaget. Dåligt underbyggt och under all journalistisk trovärdighet. http://samuelbothen.wordpress.com/2009/09/30/okunnigt-och-patetiskt-aktuellt/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: