Ida Thulins sågning förgyller dagen

oktober 29, 2009

Apropå Mona Sahlins utespel om föräldraförsäkringen: Ida Thulin sågar förespråkarna av tvångsdelad föräldraförsäkring i senaste Liberal Debatt, Att välja klokt är stort – att välja fritt är större:

Samma kväll som Göran Hägglund talade i Almedalen talade jag med en ung framåt kristdemokrat. ”Naturligtvis har människor rätt att leva som de vill, men på samma sätt måste vi ha rätt att säga att familjen är den mest stabila samlevnadsformen”, sade han. Ja, säg det, om ni vill. Men glöm inte att ta striden om de politiska frågor som påverkar den där samlevnadsformen, som vill detaljreglera den och snygga till den så att den ger ett mer behagligt intryck i SCB:s jämställdhetstabeller.

2002 röstade frihetsvänner i Stockholm på Mauricio Rojas. Det gick sådär. 2006 var det centerpartiets tur. Idag är det inte många som äter på den salladsbaren längre. Moderaterna mobbade ut Karl Sigfrid på gruppmötet. Det kommer många minnas, och tillräckligt många associera till valda scener ur Jan Guillous internatroman. Miljöpartiet kommer sannolikt göra ett kanonval i storstäderna och kan förväntas dra många frihetsvänner för sin syn på integritet och ny teknik.

Detta till trots finns det ett stort utrymme bland tveksamma liberala väljare som blev liberaler för att de aldrig växte ifrån treåringens ”kan själv”. Vi vill ha bra skolor, högkvalitativ sjukvård, rimliga skatter och föredrar att statens auktoritet riktas mot kvinnomisshandlare och kriminella gäng än mot vår familj.
Vi är många, och vi blir sannolikt betydligt fler den dagen någon börjar upplysa om på hur god väg den kvoterade föräldraförsäkringen faktiskt är att bli lag. Om Jan Björklund eller Maud Olofsson sätter ned foten i frågan kanske vi blir vid vår läst. Ges inga garantier kanske vi rör oss mot Görans gäng.

Missa inte!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: