Jodå Elise, visst finns det en modern höger

februari 1, 2010

Elise Claesson skriver om Moderaternas sväng i familje-. och jämställdhetsfrågor. Nuförtiden går varken bolagsstyrelser eller föräldrar fria från den moderata partiledningens kvoteringsiver. Kvinnorna saknar en modern höger, är artikelns slutsats. En intressant notering i artikeln är att Tories nu har ett rekordstöd bland mammor. Det ger ingen anledning till att revidera min uppfattning att partiledningen bör åka till London och Berlin för studiebesök hos David Cameron och Angela Merkel.

Men Elise, visst finns det ett alternativ. KD har fått igenom vårdnadsbidraget i regeringen, och står upp för föräldrars rätt att själva bestämma över föräldraförsäkringen. Från ungdomsförbundets sida har vi dessutom försökt att skaka liv i en borgerlig jämställdhetspolitik, vilket verkligen behövs nu när alla partier utom KD anslutit sig till svensk politiks genuskonsensus. KDU har dessutom dragit igång en kampanj på temat jämställdhet, med rubriken We Can Do It – utan kvotering.

Kristdemokraterna är idag alliansens minsta parti, och det är naturligtvis så att vårt förhandlingsläge under de tre senaste åren varit sämre än Moderaternas, när det gäller alltifrån fastighetsskatten till vårdnadsbidraget. Med ett större stöd för vårt parti så ökar naturligtvis möjlighet för en mer familjevänlig regering. Men det förutsätter också att det vi gör  uppmärksammas av de opinionsbildare som bejakar vår familjepolitik.

Läs mer: KD-dagarna: KD måste ta strid mot genuspolitik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: