Är förbud mot mc-västar diskriminering?

februari 5, 2010

Ja, det hävdar i alla fall en person som anmält Eskilstuna kommun för beslutet att förbjuda mc-västar på krogen. Frågan är intressant framför allt ur två perspektiv:

1) Hur skapar vi en större trygghet för vanligt folk som vill gå på krogen?

2) Bör politiker förbjuda klädesplagg?

När det gäller den första frågan handlar det ju om det enkla faktum att de flesta av oss vill slippa att sitta bredvid ett gäng som stolt visar sin koppling till grov organiserad brottslighet. Även om det inte känns direkt hotfullt, så lär det i alla fall inte förhöja nöjesupplevelsen. Personligen hade jag nog valt ett annat uteställe.

När det gäller frågan om klädesplagg så försöker en del kommuner att komma åt mc-gängen genom att dra in alkoholtillståndet för de krogar som tillåter gäster med mc-västar. Rent juridiskt är detta nog, som Eric Erfors på Expressen skriver, ytterst tveksamt. Men Erfors gör inte så mycket mer än att konstatera att man borde få bära vad man vill. Absolut, men för att komma åt problemet skulle fler krogar kunna följa Glada Ankans, och Nöjesfabrikens exempel och använda sin rätt att neka mc-västar i dörren. Det skulle öka tryggheten, sända en tydlig signal om vad vi värmlänningar tycker om mc-gängen och vara en konkurrensfördel i vanliga kroggästers ögon.

Annonser

Ett svar to “Är förbud mot mc-västar diskriminering?”

  1. EDEL Says:

    Hur vore det om media gav tusan i att sätta in bilder p t.ex banditryggar eller HA ryggar så fort det är något sådant här man skriver om?

    Vi har massor av MCfolk i klubbar och föreningar som bär MCväst och som är vanliga killar o tjejer men media ser till att vanligt okunnigt folk då kopplar samman dessa med t.ex banditerna eller HA! Vi är många fler ”vanliga” bikers än det finns folk i dessa grupperingar men ni som tidning drar ner oss i skIten utan att blinka. SKÄMS !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: