KD: ”Inför obligatorisk introduktionskurs om svenska traditioner”

februari 10, 2010

Bilden: Anefur talar integration vid KD-Blekinges höststämma.

Kristdemokraternas nye integrationspolitiske talesman Michael Anefur presenterar idag ett antal förslag för att förbättra integrationen i Sydsvenskan:

 • Sfi, svenska för invandrare, skall bedrivas av många utförare, både offentliga, privata och ideella.
 • Praktik, studier och arbete skall bedrivas jämsides med övrig introduktion.
 • En obligatorisk introduktionskurs skall ge den nyanlände en god insikt om sitt nya land.
 • Utöka möjligheten att få tillgodoräkna sig tidigare utbildning och erfarenhet.

Anefur skriver också att politikerna måste erkänna att integrationsfrågorna inte hanterats på ett tillfredsställande sätt:

Med ödmjukhet erkänner vi kristdemokrater att även vi negligerat de problem som uppstått genom en tafatt integrationspolitik. Det blir konstigt när vanligt folk ser problem samtidigt som experter och beslutsfattare säger att det inte finns några. …Kristdemokraternas utgångspunkt är tydlig: det är politiken som är problemet, inte människorna som kommer hit.

Rubriksättaren tar fasta på förslaget om introduktionskurs om svenska traditioner. Vad skulle en sådan kunna innehålla då? Anefur utvecklar:

Demokrati – så fungerar det.

Yttrandefrihet och religionsfrihet.

Det sociala systemet – skyldigheter och rättigheter.

Viktiga händelser i Sveriges historia.

Fakta om landet Sverige, exempelvis hur vi bor, arbetar och studerar.

Viktiga lagar och förordningar.

Svenska högtider.

Svenska traditioner och deras ursprung.

Många människor jag möter har funderingar kring integrationen, och det är viktigt att de utmaningar som finns möts med relevanta och anständiga svar. Det är därför välkommet att Michael Anefur och Kristdemokraterna tydliggör integrationspolitiken.

Läs även: Anefur vill förändra integrationspolitiken.

Annonser

3 svar to “KD: ”Inför obligatorisk introduktionskurs om svenska traditioner””

 1. Ulfver Says:

  ”TV4 LÅTER VALET BEVAKAS AV VÄNSTERDEBATTÖR”

  skriver just chefredaktören för Axess, Johan Lundberg, som rubrik i sin Axess-blogg (2010-02-10 kl. 00:43). Han fortsätter:

  ”Med tanke på att Lena Sundström tycks se som stora livsuppgift att på alla upptänkliga sätt förhindra att vänsterpartiet Sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen, skulle man kunna tro att hon tillhör högern. Så döm om min förvåning när jag läser att hon vid förra valet påstod följande i Piteå-Tidningen: ´När statsminister Göran Persson debatterar mot moderatledaren Fredrik Reinfeldt, hejar hela min kropp på Göran, även om huvudet är frågande inför mycket som han säger. Jag vill naturligtvis inte att borgarna ska vinna valet.´

  Jag misstänker att man på TV4 aldrig hann googlas fram detta yttrande, innan man anställde Lena Sundström som politisk reporter. Ty att låta en uttalad socialdemokat bevaka ett politiskt val är väl ingenting som en svensk tv-kanal skulle kunna tänka sig?”

  Johan Lundberg är alltså mycket förvånad. Men kanske är svaret ganska enkelt. Lena Sundström har ALLT: Hon är kvinna, hon är utlänning (koreanska), hon är hyperoikofob och hatar Sverige, hon försöker styra dansk inrikespolitik bort från Dansk folkeparti, hon är en fanatisk anhängare av Expo, Ohly och Sahlin. Vad mer kan en svensk TV-kanal begära av en medarbetare?

  Johan Lundbergs blogginlägg kan kommenteras. http://www.axess.se/

 2. Ulf G Johansson Says:

  Eftersom Charlie W verkar vara en man som lägger örat mot marken för att lyssna även på små steg! Hedersamt!
  Själv sitter jag i migrationsdomstolen och upplever allt för ofta den lättsinniga iställning migrationsverket och dessvärre stundtals även md har till invandringspolitiken! Jag tycker inte vi i nämnden får den uppmärksamhet vi förtjänar! Vi hat tagit på oss ett ansvar som kan leda till en människas död i värsta fall! Jag tycker definitivt inte partiet förmått att leva upp till att uppmärksamma vår situation! Det har aldrig gjorts någon som helst feedback om läget i domstolen! Tyvärr blir det nog så att i framtiden kommer det nog bli svårt att rekrytera nämndemän till md! Vänliga hälsningar Uffe Johansson KD Nacka


 3. […] Charlie Weimers KD: Inför obligatorisk introduktionskurs om svenska traditioner […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: