Vilken borgerlig kommentator ska komplettera Lena Sundström, TV4?

februari 10, 2010

Öppet brev till Anne Lagerkrantz, Chef, TV4 Nyheterna

Vilken borgerlig kommentator ska komplettera Lena Sundström?

TV4 vill bredda sin samhällsbevakning inför valet, och har därför anställt Lena Sundström som ”samhällskommentator”. Det är naturligtvis positivt att kanalen skruvar upp ambitionerna, men har inte halva nyheten fallit bort i rapporteringen?

Bakgrunden till min undran är följande uttalande från Sundström till Piteå-tidningen i samband med föregående riksdagsval:

När statsminister Göran Persson debatterar mot moderatledaren Fredrik Reinfeldt, hejar hela min kropp på Göran, även om huvudet är frågande inför mycket som han säger. Jag vill naturligtvis inte att borgarna ska vinna valet.

Med tanke på Sundströms uttalat socialdemokratiska  sympatier så förutsätter jag att TV4 avser att i likhet med vissa amerikanska nyhetskanaler låta två personer kommentera politiska nyheter ur ett vänster- respektive högerperspektiv. Så, min fråga till er är: Varför har ni inte offentliggjort den person som kommer att vara den borgerliga ”samhällskommentatorn” vid sidan av Lena Sundström? Om Tv4 mot min förmodan inte avser att anställa en borgerlig kommentator, anser Ni att kanalen i ett sådant läge kommer att uppfylla kraven för objektiv granskning?

Jag ser fram emot Ert svar!

Med vänliga hälsningar,

Charlie Weimers

Samhällsintresserad ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Annonser

11 svar to “Vilken borgerlig kommentator ska komplettera Lena Sundström, TV4?”

 1. Magnus Says:

  Bra! Denna förfrågan borde alla ungdomsförbund i det ickesocialistiska blocket skicka till TV4.

 2. vansterwiki Says:

  Du vet väl att TV4 inte behöver utföra någon objektiv granskning. De kan anställa Jan Jönsson och halva AFA och prata politik med dem dagarna i ända. Det är deras val. Det enda man kan göra är att påtala problemet för annonsörerna. Som annonsör blir man nog lite irriterad över att kanalen förespråkar en regering där vissa medlemmar förespråkar tvångsövertagande av privata företag.

 3. allemand Says:

  Charlie,

  Jag är ledsen att konstatera att ditt öppna brev inte har någon som helst verkan eftersom Sveriges tidigare så fina demokrati har fullständigt krossats. Inte nog med att man anställer en som tydligt markerat sin politiska hemvist man fortsätter att välja ut vilka de själva tycker passar TV4’s röda profil.

  Det är inte så länge sedan som ni själva var på pottkanten och behövde hjälp för att få stanna kvar vid köttgrytorna. Nu uppskattar jag att du har reagerat mot en så tydlig polarisering mot ett håll men glöm inte att både TV4 och SR/ST gömmer undan och förvanskar ett flertal partier i sina undersökningar.

  Nu hoppas jag att du som sann demokrat även reagerar mot det och kräver att SD, PP och andra får deltaga vid debatter och dylikt.

 4. emanuel. Says:

  Jag har nåt minne av att nåt tv4-program blev anmält för brist på opartiskhet för inte så länge sedan. Tv4 försvarade sig då med att opartiskhet är otidsenligt.

 5. Magnus A Says:

  vänsterwiki. Nja, riktigt så fria är inte TV4. Lennart Weibull och Karl Erik Gustafsson skriver på sida 34 i dokumentet länkat nedan:

  ”Bolaget är underkastat […] Granskningsnämnden. Detta innebär att TV4 på ett sätt kan betraktas som en del av public service-traditionen.”

  http://www.regeringen.se/content/1/c4/12/25/ca853449.pdf

  Antar att detta ingår i TV4:s detaljerade koncessionstillstånd.


 6. […] Vilken borgerlig kommentator ska komplettera Lena Sundström, TV4? […]

 7. vansterwiki Says:

  Om Granskningsnämnden skulle ha rätt att kritisera politiska slagsidor skulle SVT fällas varje vecka. Inte ens hyllningen av Castro kritiserades. Därför bidrar jag inte till SVT.

 8. Christian Lönnqvist Says:

  Tycker Sanna Rayman är ett bra alternativ, hon har gjort ett bra jobb i korseld.


 9. […] er mentalt indavlet. Sveriges Kleinér beskyttes imod utidig intellektuel konkurrence. Sundström, der er blevet “samfundskommentator på  TV 4, er imponerende uvidende men så meget desto mere skråsikker om sit emne, men det er i Kleins […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: