Ebba Busch for Mayor!

februari 11, 2010

Nu har Kristdemokraternas nomineringskommitté i Uppsala släppt sitt förslag till lista, inför nomineringsmötet lördagen den 13 februari.

Toppar gör kommunalrådet Gustaf von Essen, följd av Torbjörn Aronsson och Ebba Busch.

Läs artikeln i UNT.

Jag har stor respekt för Gustaf och Torbjörn, men hoppas ändå att Ebba blir kommunalråd under nästa mandatperiod.

Förutom vårt arbete tillsammans i ledningen för KDU, så har jag kunnat följa hennes arbete i Uppsala på avstånd. Jag kan konstatera att hon bland annat företrätt KD i flera budgetförhandlingar, lett arbetet med införandet av fritt val inom äldreomsorgen och agerat för ett tryggare Gottsunda.

Hennes arbete har inte minst uppmärksammats av den borgerlige bloggaren Johan Ingerö, som skriver om ”personer som tidigt tagit på sig tunga uppgifter utanför det mer glamorösa riksdagslivet”:

Vice ordförande Ebba Busch är politisk sekreterare för sitt parti i Uppsala kommun, men har i perioder skött kommunalrådets uppgifter i samband med sjukskrivningar och annat

KD-Uppsala borde ta chansen och placera Ebba högst på listan. Ebba skulle kunna lyfta partiet. Hon kan ta ansvar, det har hon visat. Hon har dragit det tunga lasset när det krävts. Hon vet hur kristdemokratisk politik ska kommuniceras. Hon har varit ute och mött Uppsalas äldre under mandatperioden, och det borde inte finnas några tvivel om att hon är mycket mer än en ”ungdomspolitiker”. Kolla gärna in Ebbas sida på facebook för mer info.

Ebba for mayor!

2 svar to “Ebba Busch for Mayor!”

  1. Ellen Says:

    Heja Charlie bra bloggat!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: