Turerna kring Forsnässkolan fortsätter

februari 19, 2010

Som jag skrev i onsdags har man satt in uniformerade vakter i Forsnässkolan i Munkfors på grund av att situationen där blivit ohållbar då elever hotar både andra elever och personal, de kör moped i korridorerna och det är allmänt oroligt. Idag går det att läsa i VF att priset att ha vakterna på skolan är 32 500 kr/vecka.

Vad jag börjar fundera över är hur man väljer att inte se signalerna i tid, hur man låter barn som redan tidigt visar tendenser till att kunna bli oroshärdar inte tas omhand. Skulle man välja att från början sätta in extra resurser skulle dessa kunna fångas upp, hjälpas och man skulle aldrig behöva hamna i den situation som skolan nu hamnat i.

Inte nog med att kostnaderna för att få en lugnare och tryggare arbetsplats för lärare och elever är skyhöga, nu har också skolan utsatts för ett bombhot enligt VF. Rektorn mottog ett bombhot som av polisen ansågs så pass allvarligt att man valde att gripa mannen och ta in honom till förhör.

Lag och ordning ska inte vara så svårt, men vi behöver inte bara fler poliser och ett väl fungerande rättssystem. Vi behöver också preventiva åtgärder innan det går över styr. Hade dessa elever fått hjälp från början hade vi inte haft denna diskussion idag och deras liv kanske inte hade varit på randen till katastrof.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: