Värmland isolerat?

februari 23, 2010

I ett tidigare inlägg talade jag om vikten av att ha kvar Karlstad flygplats. Detta har inte visat sig mindre betydelsefullt nu i dagarna när vi haft ett oerhört kaos i all trafik. Inte nog med att man avrått från att ta bilen (och således även bussen), tågen har stått stilla hela helgen och även sjötrafiken har haft stora problem. Det enda trafikslaget som klarat sig är flyget.

Om Värmland skall förbli en region att räkna med måste vi ha fungerande kommunikationer och skulle då den största flygplatsen vara hotad att läggas ned, då får man räkna med att företag inte kommer etablera sig i regionen i fortsättningen, att folk kommer börja röra sig bort och att vi kommer se en negativ tillväxttrend.

Vi har också läst om oviljan från Torsby och Hagfors att bidra till Karlstads flygplats. Jag förstår egenintresset i att behålla två flygplatser i Nordvärmland, men det kan vara läge att prioritera genom att fokusera på en enda nordvärmländsk flygplats. På så vis kanske kommunerna kan frigöra medel för att bidra till flygplatsen i Karlstad?

Läs mer:

NWT: I FOKUS: Kampen om flyget i Värmland

NWT: I FOKUS: Tror på lyft med lokala ägare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: