Fredagsnöje: Kommunens starke man

februari 26, 2010

På SVT:s Komedikväll direkt visades nyligen pilotavsnittet av Starke Man, som är en klockren satir av den svenska kommunsektorn med bl.a. Anders Jansson (Morgan Pålsson, världsreporter) som kommunalrådet och Anna Blomberg (Kvarteret Skatan) i rollerna. Programmet vann tävlingen mot de andra pilotavsnitten och kommer att sändas som komedieserie i höst. Så här skriver SVT om programmet:

Starke man handlar om det krisande kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson (s). Tillsammans med den lojale kommundirektören Matts, den sönderrökta kanslichefen Gunvor och Jonna, praktikanten från Stockholm, försöker han att skapa ordning i Svinarp, Skånes näst tråkigaste kommun. På hemmafronten är det bara de polska gästarbetarna som pratar med honom (på polska), eftersom hans tonårsson tagit time out och hans fru helt enkelt inte bryr sig längre. Vänorter, asylsökningar, vägbulor och kommunens första hemlösa – inget problem är för litet och ingen diskussion för meningslös för Svinarps Starke Man.

Se programmet här.

Kävlinge, där programmet spelades in, gratulerar till segern. Grattis till Kävlinge säger jag. Kul att det händer grejer i kommunen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: