Flit ska löna sig. Ska det vara så svårt?

april 1, 2010

Att hårt arbete ska löna sig är en viktig princip för oss kristdemokrater. Så pass viktigt att KDU nu drar igång en kampanj för att flit ska löna sig.

Flitiga och hårt arbetande människor för samhället framåt och skapar tillväxt i ekonomin. Vi tror att alla människor kan vara flitiga utifrån sina egna förutsättningar, men vi tycker inte att flit uppmuntras tillräckligt idag. Jantelagen har alltför länge varit dominerande i det svenska samhället.

Det måste bli ändring nu. Det håller inte att den som lägger ner flera år på en tuff utbildning eller arbetar några timmar extra varje dag straffbeskattas. Det håller inte att den duktige och flitige personen tvingas sluta först när firman tvingas skära ner, bara på grund av att hon eller han är yngst. Och det håller inte heller att de duktiga eleverna hålls tillbaka i skolan.

Det är varken rätt mot människan eller mot samhället. Olika människor har olika förmågor och egenskaper och måste därför få växa och utvecklas i sin egen takt. Samtidigt har vårt samhälle definitivt inte råd med att förbise någon enda människas fulla potential.

I det kristdemokratiska samhället ses och uppskattas alla människor. Där lämnas ingen efter, men ingen hålls heller tillbaka. Där är det okej att vara duktig. Där uppmuntras och belönas flit.

Annonser

2 svar to “Flit ska löna sig. Ska det vara så svårt?”


  1. […] Charlie Weimers: ”Flit ska löna sig. Ska det vara så svårt” […]

  2. elina Says:

    Det vore önskvärt att barnen får lära i sin egen takt. De läsbegåvade barnen som ligger några år före sina kamrater borde också få skolundervisning på sin nivå och inte gå en skoldag till hemma.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: