Splittrade familjer är ett samhällsproblem

april 13, 2010

När 19 000 unga svarade Karios Future om vad de drömmer om i livet var svaren att få ett bra jobb, hitta den rätta och att få barn. Att kunna uppleva trygghet i familjen betyder mycket för att lära sig att kunna lita på omgivningen. Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är familjevänliga, det handlar om att slå fast att familjerna vet bäst själva, det innebär att politikerna inte skall sätta sig vid familjernas köksbord och bestämma åt dem utan låta familjerna själva bestämma över det som rör dem.

Därför lanserar KDU kampanjen ”Lämna familjen ifred. Ska det vara så svårt?”. Detta för att det bästa vore att politikerna lämnade familjerna, oavsett form, ifred. Politikens roll är att skapa förutsättningar för familjerna, där familjen skall vara ett stöd, en trygg plattform att utgå från. Detta stöd är ett stöd som det aldrig kommer finnas något statligt substitut för, oavsett vad oavsett hur mycket Sahlin, Wetterstrand och Ohly planerar för det.

Annonser

6 svar to “Splittrade familjer är ett samhällsproblem”

 1. Sofia Says:

  Helt lysande kampanj! Go KDU!


 2. […] Charlie Weimers: ”Splittrade familjer är ett samhällsproblem” […]


 3. […] 15, 2010 av mariafrisk Weimers skriver om KD:s  kampanj om familjer ”lämna familjen i […]

 4. Anders Says:

  Så lämna oss ifred då.

 5. Kalle i Rosendal Says:

  Helt rätt politikinnehåll! Bra med en kampanj med så tydligt budskap. Men jag tror KDU har en del kvar att fundera på när det gäller vilka budskap man sänder i bildvalet.

  Nu har jag sett två affischer. En med en snygg flicka med långt blont hår. En annan med en ung blond kille. Är detta målgruppen? Är det välartade etniska svenskar som utgör tillväxtgruppen? De som vi vinner valet med? Jag tror man ska sätta sig ned och tänka en sväng till.

  Dessutom bör man ta på sig ”SSU-glasögonen”. Vad kommer SSU och vänstern att säga när de ser detta? Och vem styr mediernas agenda? Vänstern eller KDU?

  • weimers Says:

   Vi har en mångfald i våra bilder. Du har sett ett par exempel från en kampanj med sammanlagt nio bilder. Alla ”modeller” är KDU-medlemmar, varav en person har rötter i Irak och en annan i Chile.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: