Åsiktsklyftan mellan vänstereliten och vanligt folk

maj 27, 2010

Idag omnämns jag i NWT. Ledaren lyfter återigen upp debatten om verklighetens folk som Göran Hägglund lanserade förra sommaren. Debatten handlar som bekant om den åsiktsklyfta som finns mellan den politiska/kulturella eliten och vanligt folk. Skribenten tror på en fredlig svensk åsiktsrevolution, något som jag själv haft på känn i ett antal år.

Att svenska folket säger nej till kvotering medan kultureliten lyfter samma fenomen till skyarna är det tydligaste exemplet på att ”etablissemanget” försöker tvinga på folket värderingar som inte finns förankrade i samhället. Vi brukar i KDU ibland benämna det som det socialistiska samhällsexperimentet.
För att återgå till ledaren så har den på flera sätt rätt i det resonemanget att det svenska folket i många avseenden är konservativt. Det tydligaste tecknet i den frågan är synen på familjen. Den är viktigare för människorna än vad det politiska etablissemanget vill inse.

Däremot bör tilläggas att det inte enbart var Reagan som stabiliserade världspolitiken på 80-talet utan även Margaret Thatcher gjorde sitt till. Jag vill nämna det eftersom ”Göran Hägglund, Charlie Weimers och andra kristdemokrater borde våga hänga upp Ronald Reagan på väggen”… För även om ”The Gipper” inte hänger på väggen, så finns i alla fall Maggie på skrivbordet.

Vi pratade bl.a. om maktskiftet i Sverige (London, 2007)

Annonser

Ett svar to “Åsiktsklyftan mellan vänstereliten och vanligt folk”

 1. Bengt Held Says:

  Hej Charlieboy!

  ”Vi brukar i KDU ibland benämna det som det socialistiska samhällsexperimentet.
  För att återgå till ledaren så har den på flera sätt rätt i det resonemanget att det svenska folket i många avseenden är konservativt. Det tydligaste tecknet i den frågan är synen på familjen.”

  Det skriver du som är emot en könsneutral äktenskapslag som ca 70 % var för enligt olika opinionsmätningar 2008-2009 och bara ca 25 % emot. Idag är andelen positiva ännu högre. Då är det inte viktigt för dig vad svenska folket tycker tydligen.

  Ett annat område är närståendeadoptioner, alltså att barn i samkönade familjer ska ha samma juridisk trygghet som andra barn. En reform som de flesta av svenska folket inte har någora som helst problem, jag har aldrig snackat med någon ”vanlig” heterosexuell människa de senaste åren som är emot det. Att kd är emot är för man vill politisera och styra inom familjepolitiken trots man säger något annat. Kd gillar inte att barn bor med två män och två kvinnor (trots att all forskning visar att de barnen mår lika bra som andra barn) och vill därför straffa de barn som redan bor i homofamiljer med att ge dem sämre trygghet än andra barn. Det är skamligt givetvis.

  Ditt resonemang är hycklande och jag förväntar mig inte att du ska besvara det jag skriver, det gör du aldrig eftersom du vet att min kritik mot dig är saklig och träffsäker. Det är bara när folk framför kritik mot dig i detaljer som du svarar inte när jag och andra avslöjar ditt hyckleri. 🙂

  Det är problematiskt att tre liberala ungdomsförbund måste ha med kdus knökkonsevatism i Ung Allians.

  Mitt råd till kdu är att man faktiskt försöker bli konsekventa och inte vilja styra och ställa inom familjepolitiken för att göra det svårare för homofamiljer.

  Annars är på sikt det bästa om kd försvinner från riksdagen. I höst behövs partiet för alliansens del men kanske inte 2014.

  Mvh

  Bengt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: