Ship to Gaza: Frågetecknen måste rätas ut

maj 31, 2010

Varför har så många dödsoffer krävts? Stämmer uppgifterna om att de israeliska soldaterna attackerades? Bordades Ship to Gaza på internationellt vatten? Det finns många frågetecken kring nattens händelser. Mycket talar för att något gick fruktansvärt fel i den israeliska operationen, och världen väntar nu på en förklaring till det inträffade.

Ett uttalat syfte för Ship to Gaza är att utmana den israeliska sjöblockaden mot Gaza. Det är med andra ord tal om såväl en politisk manifestation som en hjälpsändning. Vi vet sedan tidigare att Israel inte har för avsikt att låta blockaden brytas, vilket ledde till erbjudanden om att frakta delar av konvojens last landvägen. Att Ship to Gaza avböjde den israeliska regeringens erbjudande bäddade för konfrontation, och beslutet att fortsätta mot Gazas hamn togs trots en tydlig riskbild. Det är viktigt att denna bakgrund  beaktas.

Att så många människor fått sätta livet till är tragiskt och till skada för Israel. De frågetecken som finns måste rätas ut. Om det stämmer att obeväpnade människor beskjutits med skarp eld på internationellt vatten så är det oförsvarbart.

Annonser

5 svar to “Ship to Gaza: Frågetecknen måste rätas ut”

 1. Mållgan Says:

  Ja räta dina frågetecken du, dvs vänta på att Israel skickar dig en lämplig kommuniké som dun kan publicera. Du stödjer ju uppenbart en massaker som är värre än Münchenmassakern.

 2. weimers Says:

  Att räta ut frågetecknen handlar om att tillsätta en oberoende utredning. Historieskrivningen ska inte baseras på propaganda, så enkelt är det.

 3. 1965 Says:

  När till och med Al-Jazeera visar upp video’s där man ser hur de sk. aktivisterna startar våldsspiralen så är väl de flesta frågetecknen redan uträtade.

 4. Fredrik Says:

  Försvarar ej Israels agerande.
  Dock har hela arrangemanget kopplingar till islamistiska & antiisraelsiska organisationer med det uppenbara syftet att bryta blockaden, demonisera israel, U name it.
  Finns nu även filmbevis på att beväpnade aktivister attackerat israeliska soldater vid bordningen, så att hävda att det hela hade ett fredligt uppsåt är nonsens.

  Det hela känns mycket mer komplext än massmedias sedvanliga vinkling och det är inte självklart att ta parti för ship to gaza, även om man instinktivt kanske vill det.

 5. roger Says:

  Mållgan träffade exakt rätt.judarna tror att dom kan göra som dom vill,och det kan dom ju iochmed att usa håller dem om ryggen,det är avskyvärt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: