Kristdemokraterna förbättrar tillgängligheten

juli 1, 2010

Kristdemokraterna har trots en tydlig värdegrund och många goda politiska förslag förblivit ett otillgängligt parti för många väljare. Vi har gång på gång betonat att det inte spelar någon roll vad man tror eller inte tror på: Så länge man delar de kristdemokratiska värderingarna så har man anledning att överväga en röst på vårt parti. Samtidigt så har fördomarna av olika anledningar blivit kvar. Ett skäl kan vara att partiet haft alldeles för nära till förbudsförslagen. Ett annat kan vara att vi är det parti som ständigt får frågor om just personlig tro av journalister.

Alldeles oavsett så har det givet de dåliga opinionssiffrorna funnits ett tryck på att bli ett mer tillgängligt parti. Det arbetet har Göran Hägglund tagit tag i, och hans tal om att ”förbjuda förbuden” under partifullmäktige i vintras var en markering som bidrog till en större självinsikt inom partiet.

När det nu är dags för riksting så är det dags att ta nästa steg och konkretisera. Detta i form av tre propositioner (”Politikens gränser”, ”Välfärdens kvalitet” och ”Trygghet och tillväxt”).

Jag hoppas att vi med årets riksting på allvar signalerar att vi är ett värdeorienterat borgerligt parti som vill göra upp med sossefieringen av Sverige och sätta det personliga ansvaret i centrum.

Kan vi göra det så blir Kristdemokraterna ett mer tillgängligt parti.

Noterat:

NSD menar att av Kristdemokraternas problem är att partiet är alldeles för centrerat kring Jönköping. Man skulle ju kunna ta en titt på KDU, med ett presidium från Hammarö, Uppsala och Göteborg.

Motala & Vadstena Tidning efterlyser en valfråga vid sidan av vårdnadsbidraget. Absolut, kanske offentliga servicegarantier kan vara ett steg i rätt riktning?

Norrbottens-Kuriren berömmer Kristdemokraterna för valfrihetsreformerna inom välfärdssektorn, och det svårt att inte hålla med om att detta borde ta en större plats i debatten. Upp till oss att marknadsföra vår politik, med andra ord!

PJ Anders Linder konstaterar att de kristdemokratiska väljarna är de mest rojalistiska, och undrar varför partistyrelseledamoten Peter Althin ska få sätta bilden av Kristdemokraterna som republikaner. Här finns mitt eget svar på Althins republikanska agition.

Göran Hägglund kuppar TV4 och lägger grunden till en ny karriär?

Annonser

Ett svar to “Kristdemokraterna förbättrar tillgängligheten”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: