Så rivstartar vi nästa mandatperiod

juli 9, 2010

Valsegern i höst kommer inte bara att ge borgerligheten ytterligare fyra års regeringstid. Under dessa fyra år måste vi vända skutan Sverige år rätt håll. Vi är på god väg nu, men vi är långt ifrån klara. KDU och Ung Allians lanserar därför vår plan för en rivstart på nästa mandatperiod – 100 dagar för jobb. Det är en rapport som Alliansens ungdomsförbund lanserar idag, och vi hoppas och tror att den ska inspirera regeringen till en snabb start på den nya mandatperioden.

Grön Ungdoms språkrör Maria Ferm skriver i SvD och kallar det vi håller på med för ”låtsaspolitik”. Men Maria verkar inte har förstått att de borgerliga förbunden faktiskt driver igenom vår politik. När vi driver skolfrågorna på ett mer offensivt sätt än våra partier så påverkar det dem. Det motiverar partierna att gå längre. Och nej Maria, man kan kanske inte rösta på ungdomsförbunden, men vi står på partiernas listor. Man kan inte rösta på enskilda miljöpartistiska distrikt i riksdagsvalet, men icke desto mindre kan de driva egna frågor ändå. Och vi är övertygade om att partierna kommer att lyssna.

100 dagar för jobb handlar inte bara om avgifter och skatter. Det handlar om att ändra den svenska attityden till arbete. Vi vill till exempel inrätta ett gymnasieprogram för entreprenörer för att optimera de ungas förmåga att starta eget. Det ger tydliga signaler: Vi är beredda att satsa på unga företagare. Vi vill lära unga vikten av att ha ambitioner och att tro på sig själva.

Vi vill rivstarta nästa mandatperiod. På 100 dagar ska vi lägga grunden för en rörligare, friare och roligare arbetsmarknad. Vi vill bygga vidare på kunskapsskolan, ge nationella prov i fler ämnen och öka kvalitetskraven på skolan. Vi vill fimpa fribeloppet som hindrar studenter från att kunna tjäna pengar vid sidan om studierna. Vi vill göra det lönsamt att arbeta. Så rivstartar vi nästa mandatperiod.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: