Särintressenas lobby-välfärd i rött Stockholm

juli 29, 2010

Igår skrev oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (S) om att i ett rött Stockholm ska vi få se hbt-toaletter och kommunala hbt-bonden. Jag hakade inte upp mig på att hon försöker att möta hbt-stockholmares behov, utan på att hon dels ägnar sig åt oväsentligheter såsom att inträtta en hbt-avdelning på Stockholms Stadsmuseum och dels ägnar sig åt fördomsfull och kollektivistisk identitetspolitik när de föreslår kommunala hbt-boenden för äldre. Undertonen är tydlig: hbt-personer kan inte leva på samma sätt som vi andra eller ens tillsammans med oss andra, de måste hela tiden behandlas som en enskild grupp med helt andra intressen än övriga samhället.

Min replik på DN-debatt: Socialdemokraternas kreativitet har nått nya bottenrekord.

Betydligt intressantare än Jämtin är det att ta del av Folkpartiets hbt-rapport, även om det naturligtvis finns punkter där jag inte instämmer (såsom i frågan om insemination för ensamstående och lagen om hets mot folkgrupp). Men att använda biståndet som vapen mot kränkningar av homosexuellas rättigheter såsom i fallet Uganda, som överväger att införa dödsstraff för homosexualitet, är helt riktigt. Det är också bra att sätta press på de EU-länder som inte lever upp till löften om mänskliga rättigheter.

Andra bloggare om Jämtins utspel:

Johan Lundberg: Med sinne för väsentligheter

Martin Moberg: Ett hbt-vänligt samhälle är ett samhälle som är bra för alla

Elias Giertz: Jämtin vill återförskaffa apartheid

Annonser

7 svar to “Särintressenas lobby-välfärd i rött Stockholm”

 1. Bo Says:

  Carin och (S) har själva sett till att bli detta vals ”skrattis”.

 2. Bengt Held Says:

  Charlie

  ”Undertonen är tydlig: hbt-personer kan inte leva på samma sätt som vi andra eller ens tillsammans med oss andra, de måste hela tiden behandlas som en enskild grupp med helt andra intressen än övriga samhället.

  Är du emot religiösa friskolor (kristna, judiska, muslimska) också?

  Om HBT-människor vill starta ett äldreboende borde du väl välkomna det precis som om någon etnisk grupp eller kristna vill det.

  Eller är det bara sådant med koppling till religion som du gillar att det är separatistiskt? Du låter nästan som Lars Ohly när han snackar emot friskolor när du argumenterar emot HBT-äldreboende.

  Bengt

  • weimers Says:

   Vilket privat företag som helst får naturligtvis starta ett hbt-boende för äldre. Men Jämtins förslag handlade om kommunala äldreboende, vilket är en annan sak.


 3. […] Charlie Weimers och Den hälsosamme ekonomisten och Peter […]


 4. […] publiken in, det var många som kommit till seminariet, och några var arga. De tyckte att KD alltid kommer sist när det gäller att ställa sig bakom förslag, att de känner en stor […]

 5. Fredrik Karlgren Says:

  Det har startats en facebookgrupp för att rädda våra könsskilda dass. Välkommen!

  http://www.facebook.com/pages/Vi-som-inte-vill-ha-konsneutrala-toaletter/138863146146734


 6. […] Rosengård Pride 2009 Reaktion – Normaliteten under attack – HBT-lobbyn granskad Charlie Weimers – Särintressenas lobby American Nihilist Underground Society – What about Homosexuality? Posted by oskorei Filed […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: